Zlatan har förändrat utseendet: "Har tagit hjälp av en specialist"

Zlatan Ibrahimovic kommer i en ny upplaga.Ser ni den utseendemässiga förändringen?

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att fascinera den svenska befolkningen. Under coronakrisen har han lyckats stjäla rubriker från sjukdomen genom att dyka upp i Stockholm och delta i Hammarbys träningar. Nu spekulerar många: blir det spel i allsvenskan härnäst för 38-åringen?

Men snacket om Zlatan rör sig inte bara om hans framtid i Sverige. Många har också noterat att det är en ny Zlatan vi får se.

Zlatan Ibrahimovic har förändrat sitt utseende

Zlatan har tränat med Hammarby.

Zlatan har tränat med Hammarby.

Fotbollsjournalisten Johan Larsson har följt och bevakat Zlatan i flera år. Han kan berätta mer om den noterbara skillnaden.

– Vi pratar om en ny Zlatan! Han har blivit mer “slimmad”. Det är inte riktigt samma muskelberg som tidigare. Och det här tror jag är högst medvetet. Han har ett team kring sig med specialister, som hjälper honom att skulptera den perfekta kroppen för hans rådande omständigheter. Exempelvis har han jobbat väldigt nära den italienske fysioterapeuten Dario Fort, säger Johan.

Den unge Zlatan var gänglig och inte alltför musklig. Som tonårig supertalang i Malmö FF vägde han drygt 80 kilo – kilon som var utspridda på 194 centimeter.

– Jag kände honom då också. Då var han en spinkig sak, har sjukgymnasten och Zlatan-bekantingen Rickard Dahan tidigare sagt till Aftonbladet.

Förklaringen till förändringen

Riktigt så här "musklig" är inte Zlatan längre.

Riktigt så här “musklig” är inte Zlatan längre.

2011 var Zlatan som allra mest muskulös. Då vägde han 100 kilo – och var i princip omöjlig att flytta på för motståndarna. Nu, nio år senare, har Zlatan blivit en hybrid av sina olika versioner. Han är fortfarande urstark – men något lättare jämfört med 2011.

Johan Larsson tror att förändringen är Zlatans sätt att anpassa sig efter sitt åldrande.

– Alla blir långsammare när man kommer till åren, även Zlatan. Då kan det vara bra att göra sig av med lite kilon. I Zlatans fall handlade det bara om muskler, såklart. Nu när han är lite lättare kan han röra sig lite mer obehindrat. Man ska komma ihåg att det är ytterst få 38-åringar som lyckas prestera på den nivå som Zlatan gör. Han är ett unikum, säger Johan.