Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger i bråk – domstolen inblandad

30 aug, 2023, 13:00 
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har hamnat i ett bråk som kommer att gå upp i domstol.

Annons

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har många järn i elden. Numera kan de också titulera sig fastighetsmagnater. Det var tidningen Hem & Hyra som avslöjade att paret i april 2022 köpte ett hyreshus på Östermalm för ungefär 130 miljoner kronor.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger i bråk – upp i tingsrätten

Zlatan och Helena introducerade sig genom att skicka ett brev till sina hyresgäster.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
Helena och Zlatan har ett storbråk att hantera!

– När jag fick brevet och såg namnen tänkte jag Wow, lite så. Det var oväntat, har en av hyresgästerna sagt till Hem & Hyra.

Annons

– Det är ingen skillnad alls sen de tog över, det har alltid funkat bra att få hjälp när det behövs.

Det är även Zlatans namn som står på hyresavierna som de boende får i posten. Men nu har Zlatan och Helena hamnat i en infekterad tvist med en boende.

Hem & Hyra skriver att hyresgästen blev uppsagd i februari 2023. Han betalade 12 000 kronor i månaden för en etta på 40 kvadratmeter. Arrangemanget gick i flera led: hyresgästen hyrde lägenheten via ett uthyrningsföretag, som i sin tur hyrt lägenheten av Zlatan och Helena.

Så kom beskedet: Zlatan och Helena har beslutat sig för att renovera fastigheten och använda lägenheten själv.

Men i februari 2023 blev hyresgästen uppsagd. Skälet var att fastigheten ska renoveras och att hyresvärden ska använda lägenheten själv.

"Det är det värsta sättet"

Men mannen vill bo kvar i lägenheten – och har beslutat ta saken till domstol. Han har stämt Zlatan, vilket innebär att ärendet ska upp i Stockholms tingsrätt.

Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen, företräder mannen.

– Att hyresvärdar använder bulvanföretag för att ta ut högre hyra och runda hyreslagen är ett jätteproblem. Vår medlem kände inte till sina rättigheter innan han tog kontakt med oss, och det gäller faktiskt de flesta hyresgäster. Hyresvärdarna utnyttjar deras okunskap och trängande behov av bostad för att tjäna mer pengar, det är det värsta sättet att tjäna pengar på. Hyresgästerna får bo på nåder, betala höga hyror och kan med kort varsel tvingas flytta, säger Bengt Öhman till Hem & Hyra.

Annons