Zlatan Ibrahimovic om framtiden med Helena Seger

Helena Seger har väntat på besked från Zlatan Ibrahimovic. Nu har hon fått det.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har fått vänja sig vid en splittrad familj. Zlatan tillbringar stora sjok tid i Italien, där han öser in mål för storklubben Milan och bor deltid i ett lyxhotell i centrala Milano. Helena och sönerna Maximilian och Vincent har under hela den här tiden varit kvar i Stockholm.

Fotbollsmässigt har Zlatan inget att klaga på. När han gjorde comeback i Milan-tröjan igår efter en kortare frånvaro kom den i form av en succé. Motståndarna Cagliari fälldes med 2-0 – och Zlatan stod för båda målen.

Men vad händer när Zlatans kontrakt med Milan går ut efter säsongen? Kommer Zlatan att leva med familjen i Stockholm på heltid – eller blir det ytterligare ett år i Italien?

Mycket pekar på att det sistnämnda ligger närmast sanningen.

Helena Seger i samtal med Zlatan om framtiden

– Vi kommer göra det vid rätt tidpunkt. Det kommer att hänga mycket på honom, på hans sinnesstämning och hans önskan. Så här långt har han visat att han vill stanna, har Milans sportchef Frederic Massara sagt om framtiden.

Den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport skrev i samma veva att Zlatan mer eller mindre bestämt sig för att stanna i Milan en säsong till.

Inför matchen mot Cagliari kom ett uttalande från Zlatan själv. Nu verkar det mer eller mindre vara klart.

– Så länge det känns bra kommer jag att fortsätta. Mitt kontrakt går ut i juni och vi pratar om det, sa han till La Gazzetta dello Sport.

– Allt hänger på hur jag känner mig. Jag behöver tillföra kvalitet, inte bara mitt namn.

Helena Seger bor i Stockholm

Helena har stannat kvar i Stockholm för att ge deras barn en chans att etablera sig i Sverige.

Både Maximilian och Vincent har skrivits in på en privat skola på Östermalm. Mamma Helena, som är en deltagande mamma och bland annat fanns på plats när sönerna spelade i turneringen Gothia Cup i Göteborg, finns där för att stötta i pappa Zlatans frånvaro.

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades