Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatan Ibrahimovics ord om kärleken väcker ilska: "Säger att han vill hålla sig borta"

28 okt, 2021, 13:00 
Zlatan Ibrahimovic sa något som väcker stor ilska.
Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic brukar hålla sig borta vissa ämnen. Han uttalar sig sällan om politik eller sociala frågor, utan föredrar att förbli neutral och, som det heter, låta fotbollen tala för sig själv. Men då och då känner sig den store sig ändå manad att ta bladet från munnen och säga sitt.

Även om han får mothugg.

Zlatan Ibrahimovics viktiga ord om kärleken

Josh Cavallo, 21, spelar för Adelaide United i Australien. Han har precis kommit ut som homosexuell, vilket innebär att han är den ende öppet homosexuelle herrfotbollsspelaren på elitnivå (som är aktiv).

”I dag jag redo att prata om något personligt som jag till sist är bekväm med att prata om”, skriver Josh på Instagram.

”Jag är stolt över att berätta offentligt att jag är gay. Det har varit en resa att komma till den här punkten i livet, men jag hade inte kunnat vara gladare över mitt beslut att komma ut. Jag har kämpat med min sexualitet i sex år nu och jag är glad över att jag kan sluta med det."

Annons

Proffsfotbollen är en hård miljö, både i och utanför omklädningsrummen. Därför är det extra viktigt att auktoritetsfigurer kliver fram och stöttar människor som Josh, som vågar ta klivet.

Det är precis detta som Zlatan gjort.

"Du är en mästare. Fotbollen är för alla. Stor respekt", skriver Zlatan på Twitter, till sina 7,7 miljoner följare.

"Det är ofattbart"

Zlatan har fått utstå en del hatiska kommentarer på grund av sitt ställningstagande, men också mycket stöd. Bland annat från revykungen Edward af Sillén.

"Det är OFATTBART att ställningstagande i den här frågan fortfarande ska vara kontroversiellt och förenat med så mycket HAT i kommentarerna. Vilket i sig är bevis för hur viktigt det är att ta ställning och visa sin support. Bra av Zlatan", skriver Edward.

"Den italienska senaten röstade tidigare i dag ner lagförslaget avseende hatbrott mot hbtq-personer och kvinnor. Han säger att han vill hålla sig borta från sådana här frågor, men att Zlatan, älskad och hyllad bland italienarna, gör ett undantag just i dag… Oj, vad det betyder", skriver fotbollsjournalisten Nicole Amiri.

"Man kan himla med ögonen om man vill, men detta betyder ändå något", skriver teaterkritikern Johan Hilton.

Man kan bara föreställa sig att Helena Seger är riktigt stolt över sin man idag...

Annons