Zlatans framtidsbesked – villkoret som kan avgöra allt

25 maj, 2022, 06:30 
AvSimon Holm Stålhand
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic firar ligatiteln.

I helgen vann Zlatan Ibrahimovic ligatiteln med Milan. Samtidigt ger han ett framtidsbesked...

Annons

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Under helgen vann 40-åringen ligatiteln i Serie A med sitt Milan efter att ha besegrat de Sassulo med 3–0 och firandet hade inga gränser.

Det är Zlatans tolfte ligatitel under sin makalösa karriär, och andra gången med sitt Milan.

Efter att ligatiteln säkrades så firade Zlatan med champagne och cigarr och när firandet togs till gatorna under måndagen så spårade det ur. Milanspelarna, med Zlatan i spetsen, valde att pika rivalerna Inter, som slutade på en andraplats i ligan, vilket nu gör att Milan riskerar böter.

Recept.se Nyhetsbrev

Nu har italienska fotbollsförbundet inlett en utredning då Milan kan ha brutit mot ligans regler om fair play, och riskerar därför att bötfällas, vilket Gazetta dello Sport rapporterar om.

Det är detaljen som avgör Zlatans framtid

Zlatans framtid som aktiv fotbollsspelare har varit en följetong under en längre tid. 40-åringen har haft skadebekymmer och det är framför allt hans vänstra knä som spökar för anfallaren. Det gjorde att han tvingades till operation i juni förra året.

Annons

Sportjournalisten, Daniele Longo rapporterar att Milans anfallsstjärna kommer genomgå en läkarundersökning inom kort som kommer visa ifall han behöver genomgå en knäoperation.

Daniele Longo, som jobbar för tidningen Calciomercato fortsätter att rapportera om det visar sig att en operation inte är nödvändig så kommer Zlatan spela minst ett år till. Klubb som Ibrahimovic ska representera då är fortfarande okänt. Ibrahimovic tackade nyligen nej till Sveriges kommande Nations League-samling på grund av skadeproblemen han dragits med.

Men ett besked från Zlatan lär vänta.

– Detaljerna kommer att komma ut snart och då kan jag prata om det, sa Ibrahimovic till TV4 efter att ligatiteln säkrades.

Vi kan bara spekulera i att han förmodligen behöver prata ihop sig med Helena Seger och övriga familjen, men visst hade det varit häftigt med ett år till för Zlatan på fotbollsplanen?!

Annons