Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans kaxiga svar om fotbollsframtiden inför alla – dissen mot Helena Seger

24 apr, 2022, 11:00 
AvIndra Nordemar

Efter många frågetecken meddelar Zlatan Ibrahimovic nu hur framtidsplanerna ser ut.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Snart går Zlatan Ibrahimovics, 40, kontrakt med fotbollsklubben Milan ut – då väntar ett av hans tuffaste livsbeslut någonsin – ska han fortsätta eller lägga fotbollsskorna på hyllan?

Zlatan är Sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna, även en av världens bästa. Genom sina otaliga konstnummer och imponerande mål har han kommit att bli en favorit inom sportvärlden, men allt har sin tid. Oavsett hur han väljer att göra är det inte lång tid kvar till åldern tar ut sin rätt när det kommer till idrotten.

Men nu ger han ett nytt, och minst sagt fräckt, besked.

Zlatan Ibrahimovic tuffa tid i fotbollskarriären

Den senaste säsongen har inte varit lätt för fotbollsstjärnan. Zlatan har dragits med återkommande skador vilket inneburit att han suttit bänkad under många av matcherna. Flera, inklusive fotbollslegendaren Francesco Totti, 45, menar därför att det kanske börjar bli dags för Zlatan att tänka på refrängen.

Annons

– Jag hoppas han fortsätter så länge han känner för det, så länge hans kropp tillåter honom att vara lika avgörande som han varit. Men att spela tio minuter, sedan hålla upp, och tillbringa mer tid i sjukstugan än på planen… det är tungt. Men Ibra har alltid varit ett lejon på och vid sidan av planen, har han sagt till La Gazzetta dello Sport.

Zlatans inkomst doppar med miljoner

I dag tjänar Zlatan dryga 71 miljoner kronor per säsong – långt ifrån det han en gång tjänat, men också betydligt mer än vad han kan komma att tjäna om han fortsätter. Frågan är då – är det verkligen värt det? Bortsett från pengar och skador innebär fotbollskarriären också tid ifrån familjen, och då pratar vi inte lite tid.

Ända sedan Helena Seger och Zlatan blev ett par har de levt ett liv mer eller mindre isär, vilket självfallet blivit tuffare efter barnen Maximilian, 15, och Vincent, 14.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? har Zlatan tidigare sagt till Fotbollskanalen under en presskonferens.

Annons

Zlatans nya besked – då slutar han med fotbollen

Ja, det är ju precis det. Vem är han utan fotbollen? Därför återstår den stora frågan om han väljer att fortsätta eller ej. Men på sin Instagram ger han nu ett besked som lutar åt att han blir kvar som den fotbollsstjärna han är ett tag till.

I en ny video som han publicerat sparkar han den ena bollen efter den andra i mål. En av bollarna är gul, som han sparkar rätt in i kameran.

”Jag bestämmer när det är dags att sluta, på samma sätt som jag bestämmer att den gula bollen träffar dig”, skriver han till klippet.

Med andra ord verkar det som att Zlatan fortsätter sin karriär, trots att han då tvingas bo från Helena och barnen.

Men hans kaxighet kring beskedet förvånar väl ingen – han har ju ett självförtroende utöver det vanliga. Och i ärlighetens namn, med all rätt!

– Jag vill inte ångra mig när jag slutar. Jag vill maximera medan jag kan. Man har den här rädslan om vad som kommer hända efteråt. Det kommer komma massa erbjudanden hit och dit. Det adrenalinet jag får på planen kommer jag inte att få igen, inte chans. Det är där paniken kommer in, berättade han nyligen på en presskonferens.

Foto: TT

Annons