Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans oväntade besked – efter alla år med Helena Seger: ”Mitt beslut”

11 jun, 2024, 15:30 
Helena Seger hade ingen aning om Zlatan Ibrahimovics beslut.
Annons

Zlatan Ibrahimovic visade tidigt vilka gudabenådade fötter han satt inne på. Under karriären levererade han konstmål efter konstmål och när allt skulle avrundas så var det en publik med gutturala läten och vilda applåder som tackade honom.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Den dagen på San Siro var självklart sambon Helena Seger på plats. Hon fick bevittna hur Zlatan hyllades av en hel arena, samtidigt som hon torkade tårarna och försökte ta in att hans proffskarriär nu var till ända.

Annons

Även Zlatan hade svårt att kontrollera sina känslor. Ögonen tårades när han klev ut på planen, applåderade supportrarna för allt stöd under åren och tackade för den fina hyllningen.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic
Inte ett öga torrt när Zlatan Ibrahimovic avslutade karriären och tackade för sig.Italy Photo Press

Zlatans hemlighet ute

Efter matchen var det en känslosam Zlatan som pratade om sitt beslut att avsluta karriären. Beslutet hade fattats i största hemlighet och ingen visste om att han bestämt sig för att lägga fotbollskorna på hyllan.

Inte ens Helena Seger, eller sönerna Maximillian och Vincent, hade någon aning om vad Zlatan planerat. I stället fick de ta del av beskedet samtidigt som resten av världen.

Annons

– Saken är den att ingen visste om det här beslutet. Jag ville att alla skulle veta det på en och samma gång. Det är mitt beslut och jag ville att ingen skulle kunna gå runt och säga: ”jag visste”, eller ”det här kommer hända”, säger Zlatan.

Zlatans liv med Helena

Ja, man kan verkligen konstatera att Zlatan inte bara är en begåvad fotbollsspelare, han är tydligen även väldigt skicklig på att bevara sina hemligheter för sig själv.

Oavsett vad så är livet nu helt annorlunda jämfört mot när Zlatan var en aktiv spelare. I boken Adrenalina berättar han om hur livet efter karriären kommer att se ut.

Annons

"Men hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff", skriver Zlatan i boken.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic.Stefan Jerrevång/TT

Foto: TT

Annons