Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans stora sorg – nära vännen plötsligt död

12 jun, 2023, 08:42 
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
June 4, 2023, Italy: Foto IPP/Paolo Bona Milano 04/06/2023 Campionato Serie A di Calcio stagione 2022/203 Milan-Verona Nella foto Zlatan Ibrahimovic in tribuna con la compagna Helena Seger Italy Photo Press Worldwide Copyright.

Zlatan Ibrahimovics sörjer. Hans näre vän, den mycket kontroversielle politikern Silvio Berlusconi, är död.

Annons

Zlatan Ibrahimovic och Silvio Berlusconi blev vänner under den förstnämndes första sejour i Milan. Berlusconi ägde den anrika klubben, och Zlatan var lagets absolut störste stjärna.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatan Ibrahimovic i sorg – Silvio Berlusconi är död

Och duon höll uppenbarligen kontakten även efter att Zlatan lämnade klubben för spel i franska Paris Saint-Germain. Så sent som i fjol la Zlatan upp en bild på Instagram där han poserade tillsammans med den mycket omdiskuterade politikern.

Nu har Berlusconi alltså avlidit, 86 år gammal. Enligt den italienska pressen har han varit sjuk en längre tid, och de sista andetagen tog han på ett sjukhus i sitt älskade Milano.

Berlusconi hade en lång och skandalomsusad karriär. Han var både en framgångsrik affärsman som ägde både mediebolag och AC Milan. Han blev senare premiärminister i flera olika sejourer mellan 1994 och 2011.

Annons

Hans tid som politiker var fylld till bredden av skandaler. Han anklagades för en rad överträdelser, bland andra ekonomisk brottslighet, korruption, och sex med minderåriga.

Zlatan fick kritik för vänskapen med Berlusconi

Berlusconi har också varit en nära vän i många år med Vladimir Putin. De har hamnat på bild ihop flertalet gånger, och Putin har besökt Berlusconis lyxhus på Sardinien.

Zlatan fick gott om kritiken när han la upp bilden på sig själv och Berlusconi. Men han har vid flera tillfällen förklarat sig ointresserad av att delta i den politiska debatten.

– Jag spelar fotboll eftersom jag är den bäste på att spela fotboll. Jag håller inte på med politik. Om jag hade varit politiker så hade jag hållit på med politik. Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och får hög status. Håll dig borta från det. Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut, har Zlatan sagt tidigare.

Annons