Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zoe Häggkvist drabbad – nu rasar mamma Carola: "Bedrägeri och fel"

23 sep, 2023, 08:00 
Carola Häggkvist och Zoe Häggkvist
Carola Häggkvist är ursinnig och rider ut till försvar för sin dotter Zoe.
Annons

Carola Häggkvist är en av Sveriges absolut mest folkkära, populära arister. Det har hon varit ända sedan den där legendariska kvällen 1983, när hon tog hem Eurovision Song Contest med Främling.

Man skulle kunna tro att popularitet av den digniteten skulle göra en person ekonomiskt oberoende. Men inte i Carolas fall.

Zoes viktiga livsval – Carolas personliga stödBrand logo
Zoes viktiga livsval – Carolas personliga stöd

Zoe Häggkvist drabbad – Carola Häggkvist rasar

Carola Häggkvist och Zoe Häggkvist
Carola är en riktig lejonmamma!

I en intervju med Dagens industri berättar Carola om den stora skandalen som orsakade stora hål i hennes privatfinanser. En person i hennes närhet som hade fullmakt till två av hennes tre bolag tog sin chans och stal över tio miljoner kronor från henne.

Annons

Nu sörjer Carola, inte för sin egen skull, utan för barnen. Dottern Zoe och sonen Amadeus.

– Det är pengar, jag kan inte ta dem med mig till himlen ändå, men mina barn hade kunnat ha glädje av dem, fler av mina visioner hade kunnat bli verklighet och jag hade kunnat bo lite bättre än i en tvåa på 48 kvadrat som vi bor i nu. Jag är ganska relaxed i de där bitarna, samtidigt är det ett bedrägeri och fel, säger Carola till Dagens industri.

Polisen har ärendet på sitt bord och mannen har tvingats återbetala en liten del av summan.

Carola kräver pengarna tillbaka

– Han hade lite konst som vi sålde på Bukowskis och det gav kanske 500 lax. Han har ett lantställe också som jag tycker borde vara mitt, men så enkelt är det inte för han hade placerat ut lite målvakter, säger Carola.

Nu är planen att inte bara turnerandet ska dra in pengarna framöver. Carola vill vara entreprenör.

– Just nu sätter vi giggen och får alla bitar på plats. Sedan vill jag även göra merchandise, en klädkollektion och kanske smink. Det hade jag kunnat göra för länge sedan. Kapitalisera på mig då, smacka på, let’s make money! Jag ser inget fel i det, bara gör det, säger hon.

Annons