Anders Tegnell – alla skrattar åt hans fru

Anders Tegnell dök upp i SVT för att prata om covid-19. Men alla började skratta när hans fru plötsligt dök upp i bakgrunden.

Anders Tegnell dyker plikttrogen upp i rutan dag efter dag för att informera oss om smittoläget i landet. Är han inte på plats i tv-studion eller på presskonferensen, så sköter han det hemifrån.

Men i dag bjöd vyn inifrån hans hem i Vreta Kloster utanför Linköping på ett oväntat mervärde. Hans hustru Margit Neher dök nämligen upp när Anders höll på att bli intervjuad i SVT-programmet Morgonstudion.

Anders Tegnell – här får hans fru alla att skratta

Det var forskaren och tv-personligheten Emma Frans som gjorde observationen till allmängods. I ett klipp på Instagram hade hon fångat ögonblicket då Margit skymtade förbi bakom Anders, iklädd morgonrock.

Visa det här inlägget på Instagram

Morgonstudion live hemma hos herr och FRU storkukslugn

Ett inlägg delat av Emma Frans (@emma_frans) 5 Nov 2020 kl. 4:42 PST

I kommentarsfältet roas man storligen åt Margits halvsekundslånga cameo.

"Legendariskt", skriver en användare.

"Älskar dom båda. På riktigt", skriver en annan.

"Jag avlider", skriver en tredje.

Anders Tegnell om Margit

Anders Tegnell och hans fru Margit Neher.

Anders Tegnell och hans fru Margit har tre döttrar tillsammans.

Anders har flera gånger pratat om att Margit är en viktig pelare i vardagen. Att de har en kärleksfull relation kan man läsa sig till i Margits avhandling för Linköpings universitet. Där fick Anders en speciell hälsning i början av texten.

“Anders, min make och bäste vän, för din kärlek och ditt stöd”, skrev Margit i sitt tack.

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem. Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron, har Anders sagt i en intervju med Expressen.

Anders träffade Margit när han studerade matematik i USA. Margit arbetar idag som arbetsterapeut och är dessutom forskare, precis som sin make. Hon undervisar på master- och doktorandnivå vid Linköpings universitet.

På Margits LinkedIn-sida kan man se att hon brinner för samma sak som Anders: vårdfrågor. Hon berättar att hon bland annat intresserat sig för hur hjärtsjuka med depressionsbesvär kan hjälpas av KBT-behandlingar.

“Min stora dröm är att vi som specialister ska kunna tillgodo se högkvalitativ vård i alla delar av vårdsystemet”, skriver hon där.