Anders Tegnells dolda kamp med familjen – tvingas söka hjälp

Anders Tegnell och hans familj har fått utstå mycket den senaste tiden.Nu tvingas de be om hjälp.

Anders Tegnell har snabbt blivit en av Sveriges mest omdiskuterade människor. Statsepidemiologen som tillsammans med sina kollegor på Folkhälsomyndigheten bestämt hur vi som land hanterar coronaviruset, covid-19.

Men Anders publika status kommer med ett högt pris. Det avslöjar nu Aftonbladet.

Anders Tegnell tvingas be om hjälp

Anders har tre döttrar med hustrun Margit.

Anders har tre döttrar med hustrun Margit.

Aftonbladet skriver att Anders Tegnell har fått motta dödshot. Han har fått hotfulla brev skickade direkt till sitt hem, och hans anhöriga har fått likartade meddelanden skickade till sig på Facebook Messenger.

Anders har vänt sig till polisen för att få hjälp.

– Jag blev inte så oroad själv men jag tar det på största allvar när det riktas mot min familj. Det känns inte alls bra. Det är lite stalker-varning på det känner jag, säger Anders Tegnell i polisförhör, enligt Aftonbladet.

Berättar själv om hoten

Polisen har satt sin demokrati- och hatbrottsgrupp för att utreda attackerna. Anders fick frågor om hoten i TV4-programmet Efter Tio – men då gjorde han klart att han helst inte pratar om saken.

– Det var ett bra tag sen det hände. Det hela har lugnat ner sig sen dess. Jag vill inte kommentera mer än så, sa Anders då.

Anders Tegnell bor i Vreta Kloster utanför Linköping tillsammans med sin hustru Margit Neher. De har tre döttrar, som alla har flyttat hemifrån: Emily, Saskia och Annemiek. Emily har gått i sin fars fotspår och blivit läkare. Hon har bland annat arbetat för Läkare utan gränser i Kongo-Kinshasa.