Anders Tegnells hemliga fru – här dyker hon upp!

Anders Tegnells hemliga fru – här dyker hon upp!

Anders Tegnell har blivit ett slags alternativ landsfader under coronakrisen.Men vem är hans fru Margit?
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud

Anders Tegnell har fungerat som yttersta sakkunnig under coronavirusets härjningar. Och de allra flesta tycker att han gör ett bra jobb.

Enligt en undersökning utförd av opinionsinstitutet Demoskop, på uppdrag från Aftonbladet, känner 71 procent av svenskarna förtroende för Folkhälsomyndigheten.

Anders Tegnell – här är hans fru Margit

Anders Tegnell stöttas av sin fru Margit.

Anders Tegnell stöttas av sin fru Margit.

Men Anders Tegnell står inte ensam i krisen. Hemma i Vreta Kloster, utanför Linköping, kan han räkna med stort stöd från hustrun Margit Neher.

Att de har en kärleksfull relation kan man läsa sig till i Margits avhandling för Linköpings universitet. Där fick Anders en speciell hälsning i början av texten.

“Anders, min make och bäste vän, för din kärlek och ditt stöd”, skrev Margit i sitt tack.

“Är ett jättestort stöd”

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem. Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron, har Anders sagt i en intervju med Expressen.

Enligt Expressen träffade Anders sin fru Margit när han studerade matematik i USA. Margit arbetar idag som arbetsterapeut och är dessutom forskare, precis som sin make. Hon undervisar på master- och doktorandnivå vid Linköpings universitet.

På Margits LinkedIn-sida kan man se att hon brinner för samma sak som Anders: vårdfrågor. Hon berättar att hon bland annat intresserat sig för hur hjärtsjuka med depressionsbesvär kan hjälpas av KBT-behandlingar.

“Min stora dröm är att vi som specialister ska kunna tillgodo se högkvalitativ vård i alla delar av vårdsystemet”, skriver hon där.

Visar sin kärlek till döttrarna

Margit har också en nära relation till sina tre döttrar: Emily, Saskia och Annemiek. I den ovan nämna avhandlingen gjorde hon och flickorna omslaget tillsammans. I sitt tack beskriver hon Emily, Saskia och Annemiek som “våra tre underbara döttrar”.

I en intervju med Östgöta-Correspondenten har Anders gett en liten inblick i hur han och Margit lever tillsammans i Vreta Kloster.

– Jag käkar med min fru, tar det lugnt och pysslar med hus, växter och trädgård. Normalt är jag hemma strax efter sex. När jag jobbade i sjukvården var det sällan jag var hemma så tidigt, sa Anders då.