Annika Strandhäll avslöjar sanningen om Morgan Johansson

Annika Strandhäll och Morgan Johansson

Annika Strandhäll och Morgan Johansson har ryktats vara ett par. Detta är vad Annika har att säga om saken.

Annika Strandhäll och Morgan Johansson är inte bara partikollegor i Socialdemokraterna. De är också nära vänner – så pass nära att folk har börjat fundera.

I somras sågs Annika och Morgan hålla hand på Gotland. Enligt en uppgiftslämnare till Expressen hade vänskapen blivit något mer.

– De har gått hand i hand och verkligen inte smugit med att de är ett par, sa källan då.

Annika Strandhäll avslöjar sanningen om Morgan Johansson

Annika Strandhäll och Morgan Johansson

Vad säger då själv de påstådda turturduvorna om detta? Jo, Annika försökte ta kål på ryktet för gott när hon gästade SVT-programmet Min sanning.

– Man kan säga så här, jag har ju ett väldigt väldigt tufft år bakom mig. Det där året har jag väldigt mycket tagit mig igenom för att jag haft fina vänner och människor runt omkring mig som tycker om mig och som jag tycker väldigt mycket om, och som jag kunnat prata med och känner ett förtroende för. Morgan är absolut en sådan vän, men jag är inte i en parrelation, sa hon i programmet.

– Så här: jag vill försöka hålla den delen av mitt liv någorlunda privat. Jag kan bara kommentera det så långt att jag kan säga att jag inte är i någon parrelation.

Programledaren Anna Hedenmo frågade också om det beryktade fotografiet från Gotland. Men Annika tog inte betet.

– Ja, tänk vad bilder kan säga, sa hon.

Har en stor tragedi i bagaget

I augusti 2019 dog Annika Strandhälls sambo Thomas Wolf. Senare berättade Strandhäll att Wolf valt att avsluta sitt liv själv, och att paret var mitt uppe i en separation.

Sedan dess har S-toppen talat öppet om sin och familjens sorg.

– Jag förstår varför man talar om sorgeår för det är det verkligen. Det är så många högtider man ska ta sig igenom då saknaden blir extra tydlig, som Fars Dag, jul, nyår och barnens födelsedagar, sa Strandhäll till Allas i somras.