Artisten Marie Fredriksson är död – blev 61 år gammal

artisten marie fredriksson är död
Otroligt saknad. Svenska folket har nåtts av det tragiska beskedet att Marie Fredriksson har gått ur tiden. Hon var en enormt älskad artist och nu kommenterar både maken och Per Gessle förlusten.
Annons

Den svenska världsstjärnan och artisten Marie Fredriksson är död. Hon blev 61 år gammal. Den tragiska nyheten meddelar hennes management i ett pressmeddelande. Marie Fredriksson var otroligt folkkär och en lång och framgångsrik karriär bakom sig. År 2003 tilldelades hon kungens medalj och vi minns också hennes fina sång på prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllop.

Annons

Kungafamiljen har varit på många konserter med Marie Fredriksson. Inte minst när hon var en del av musikduon Roxette. Hon sörjs av sin make Mikael Bolyos och deras två barn.

Marie Fredriksson sörjs av familjen och musikpartnern Per Gessle

”Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skriver maken i ett pressmeddelande.

Annons

Även Roxette-kollegan och vännen Per Gessle har uttalat sig, mitt i sorgen.

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger”, skriver Per Gessle via managern Marie Dimberg.

roxette kungafamiljen
Delar av kungafamiljen på Roxette i Kalmar, år 2015.

Förutom framgången i Roxette har Marie Fredriksson också haft en lyckad solokarriär. Bland hennes mest älskade verk finns ballader som ”Ännu doftar kärlek”, ”Tro” och ”Sparvöga”.

Annons

2013 släppte Marie Fredriksson sitt sista soloalbum, ”NU”, med låtar på svenska. Albumet producerades av Mikael Bolyos, som Marie Fredriksson varit gift med sedan 1994. Makarna har bott i en villa på Djursholm utanför Stockholm.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Artisten Marie Fredriksson är död – blev 61 år gammal”

 1. ancibergfeldt skriver: 10 december, 2019

  Min Favorit ! Marie Fredriksson
  Har lämnat oss, förstod att hon var
  svårt sjuk. Tänkte ofta på dig.

  Sov Gott! Snöänglarna vakar över dig.💖💖💖


 2. Helene skriver: 10 december, 2019

  Så sorgligt. En röst som kom direkt från hjärtat har tystnat.
  Lyssnar på Tro just nu.
  Tack Marie Fredriksson.


 3. Daga skriver: 10 december, 2019

  Hennes röst ska finnas i ord och toner på min begravning så är bestämt sen lång tid tillbaka.I dag är jag ledsen och bedrövad.Jag saknar dig Mari❣️Så grått och kallt över Hallands stränder.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar