Boris Johnsons babylycka – efter flickvännens sjukdom

Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister, har tillfrisknat från coronaviruset.Han blev frisk lagom till att välkomna sitt nya barn.

Boris Johnson är, uppenbarligen, en väldigt barnkär person. Han har fem barn, Lara, Milo, Cassie och Theodore, med tidigare hustrun Marina Wheeler. Hon och Boris var gifta i 25 år. Boris Johnson har även dottern Stephanie med konstkännaren Helen Macintyre.

Och nu har alltså barn nummer sju sett dagens ljus.

Boris Johnson har fått barn med sin flickvän

Boris Johnson och Carrie Symonds – under bättre dagar.

Boris Johnson och Carrie Symonds har fått sitt första gemensamma barn.

Boris och hans flickvän Carrie Symonds har idag, onsdag 29 april, fått en son. Enligt en talesperson för premiärministern mår både mamman och barnet utmärkt, rapporterar BBC.

Boris och Carrie har båda två lidit av coronaviruset men återhämtat sig och tillfrisknat. Därför kunde Boris vara närvarande vid sitt sjunde barns födsel, utan smittorisk.

– Premiärministern och fröken Symonds skulle vilja tacka den fantastiska förlossningspersonalen, säger talespersonen.

Carrie Symonds var tidigare sjuk i coronaviruset

Carrie Symonds skrev själv om sitt sjukdomstillstånd på de sociala medierna. Hennes smitta kom i samklang med att Boris insjuknade och fick föras akut till sjukhus.

“Jag har legat i sängen med symptom på coronaviruset. Jag har inte behövt bli testad och efter sju dagars vila känner jag mig starkare och på bättringsvägen”, skrev Carrie Symonds på Twitter.

Carrie Symonds var tidigare kommunikationschef hos Tories, Boris parti. Hon har ett starkt miljöintresse och har arbetat för flera djurrättsorganisationer. 24 år skiljer henne och Boris åt i ålder – och när de träffades var Boris fortfarande gift med Marina Wheeler.