Claes Elfsberg stöttar SVT-profilen Ingalill Mosander

18 sep, 2019, 08:00 
https://image.svenskdam.se/ellen-svartvit1-200x200.jpg.jpg?imageId=5471140&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Ellen Myrgård Lindén
claes elfsberg stöttar ingalill mosander
Att Ingalill Mosander tvingas lämna Go'Kväll efter 20 år i kanalens tjänst var en chock för många. Även SVT-profilen Claes Elfsberg reagerar starkt.
Annons

När det blev känt att folkkära Ingalill Mosander, 76, tvingas bort från SVT-programmet Go’ Kväll var det många som blev upprörda. I 20 år har Ingalill gett miljoner tittare boktips och hennes närvaro i studion är otroligt uppskattad. Vi har talat med SVT-profilen Claes Elfsberg som förstår varför människor har reagerat.

– Jag kan förstå varför de är upprörda. SVT är dåliga på att uppskatta sina äldre tittare. De har inställningen att de äldre behöver man inte anstränga sig för. “De tittar ändå”, vilket jag tycker är konstigt. Istället vill man locka en yngre målgrupp och resonerar på samma sätt som de kommersiella kanalerna. Trots att SVT inte behöver göra det. Det finns en ängslighet där. Vi som är över 65 utgör ju en stor del av befolkningen. Man måste för fasiken anpassa innehållet efter oss också.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Recept.se Nyhetsbrev
SVT sparkar Ingalill Mosander
SVT tar bort Ingalill Mosanders populära boktips från Go’kväll. Nu stöttas hon av Claes Elfsberg.

“SVT uppskattar inte sina äldre tittare”

I tre år var Claes Elfsberg dessutom kanalens tittarombudsman och då var det många som hörde av sig för att de upplevde en klåfingerhet hos kanalen. Populära program togs bort och kända ansikten försvann. Han fortsätter:

Annons

– “Laga inte något som inte är trasigt”, menade många.

SVT backade dock efter tittarstormen och meddelade, för några dagar sedan, att litteraturbevakningen och boktipsen återvänder i vår. Men om det är Ingalill Mosander som kommer att fortsätta tipsa om semesterläsning, även då har ingen svarat på.

Ingalill Mosander har själv kommenterat SVT:s agerande.

– Tyvärr så tycker jag att Sveriges Television gör fel. Go’kväll har en stor kvinnlig publik som är över 55. Det är de människorna i Sverige som läser och köper böcker. Att då säga att man ska föryngra programmet och plocka bort den del som de här kvinnorna tycker är viktig för dem, det är ju fullkomligt befängt, sa Ingalill Mosander i en intervju med Aftonbladet.

Foto: TT

Annons