Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch i bråk efter festkvällen

07 okt, 2020, 14:00 
Ebba Busch.
Ebba Busch har hamnat i blåsväder.
Ebba Busch har hamnat i blåsväder efter en festkväll med Margaux Dietz. Detta är vad som har hänt.
Annons
Ett år sedan kungen krympte kungahuset – hör Svensk Dams chefredaktör om året som gåttBrand logo
Ett år sedan kungen krympte kungahuset – hör Svensk Dams chefredaktör om året som gått

Ebba Busch har länge profilerat sig som en politiker som gärna sällskapar med influencers. Hennes vänskap med Margaux Dietz var ingen hemlighet – men nu har duons festande plötsligt blivit stoff till en stor kontrovers.

Ebba Busch i bråk efter festkvällen

I podcasten Margaux & Theo berättade Margaux om sin ”blöta” 30-årsfest. Ebba var också inbjuden på Stureplansgalejet. Hon lät till och med födelsebarnet få skjuts hem med Säpo-vakter.

Det här är inget som ses på med blida ögon av socialdemokratiska profilen Annika Strandhäll.

”Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som ansluter till en blöt festkväll och sedan drar ned på stan med en massa folk för fortsatt festande. Exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra”, skriver Annika Strandhäll på sin Facebook-sida.

”Skjutsa hem en berusad väninna”

Fler än Annika har reagerat på just detaljen med Säpo-vakterna som får agera hemskjuts. Vissa menar att detta är otillbörlig användning av säkerhetstjänsten.

Annons

”Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad väninna”, skriver Annika.

Kristdemokraterna står dock bakom sin partiledare. De hävdar att Folkhälsomyndighetens restriktioner följdes till punkt och pricka under festkvällen.

– Hon beskriver vad jag har gjort och vad jag har varit den här kvällen på ett sätt som är direkt felaktigt, säger Ebba till Expressen.

– Jag hoppas att många är beredda att se förbi en socialdemokratisk så kallad jämställdhetspolitisk talespersons lögner, direkta lögner, och det allvarliga i att man far med den här typen av osanning för att piska upp en stämning mot en annan kvinnlig toppolitiker som uppenbarligen behöver ha livvaktsskydd.

Annons