Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kaoset i USA – Melania går emot Donald Trump

06 jan, 2021, 22:27 
Donald Trump och Melania Trump
Den amerikanska kongressen har stormats. Skott har avlossats. Flera personer är skadade. Det fredliga överförandet av makten till Joe Biden slutade i kaos. Mitt i allt hittar vi Donald Trumps fru, Melania.
Annons
Kungens hån mot Donald Trump!Brand logo
Kungens hån mot Donald Trump!

Under onsdagen bröt kaos ut i USA:s huvudstad Washington.

Startskottet var när USA:s vicepresident Mike Pence avslog Donald Trumps begäran att blockera kongressen gällande utnämnandet av Joe Biden som landets näste president.

Samtidigt talade Trump i Washington DC och krävde att Pence skulle utmana valresultatet. Några timmar senare utbröt fullständig kalabalik och en kvinna blev skjuten.

Donald Trumps uppmanning innan kaoset

– Mike Pence, jag hoppas att du kommer att stå upp för vår konstitution och för vårt lands bästa. Och om du inte gör det, kommer jag att bli väldigt besviken på dig, sa Trump under sitt tal.

Presidenten fortsatte hela tiden hävda att han vunnit valet och att röstningen var riggad. Han uppmanade även sina supportar att gå till Kapitolium för att visa sitt stöd.

– Vi måste visa styrka. Vi kräver att kongressen gör rätt val och väljer de som lagligen blivit invalda, fortsatte han.

Annons

Några timmar senare stormades kongressen. Uppretade demonstranter slog sönder fönster och tog sig in i kammaren. Polisen avlossade skott. En kvinna blev skjuten i bröstkorgen och flera poliser skadades. Senare avled kvinnan till följd av sina skador, skriver NBC News.

Efter stormningen talade Donald Trump till folket igen, och manade till lugn, skriver Reuters.

– Vi har ett val som stals ifrån oss. Alla vet att vi vann. Men ni måste gå hem nu. Vi måste få lugn och ro, säger Trump.

Donald Trumps fru, Melania Trump, väljer dock en annan väg. Från henne är det helt tyst.

Melania Trump och Donald Trump ryktas ha skakig relation

Utåt sett har Donald Trump och Melania Trump stått som en enad front under presidentvalet 2020.

I parets privatliv ryktas det dock knaka i fogarna.

– Melania räknar varje minut tills han är ute ur Vita huset och hon kan skilja sig, har Omarosa Manigault Newman, en tidigare medarbetare till Donald Trump, tidigare sagt till The Mirror.

Detta är bara en av flera vittnen till att relationen är skakig. Det har även trätt fram personer som menar att paret sover i separata sovrum och att relationen endast är affärsmässig.

Annons