Familjens önskan efter Adam Alsings död

adam alsing anette alsing

Programledaren Adam Alsing gick bort i sviterna av covid-19, tidigare i våras. Nu kommer familjen med ett nytt beslut efter hans död.

Programledaren Adam Alsings död påverkade hela landet. Den 15 april somnade han in i sviterna av covid-19. Endast 51 år gammal.

Det var Adams familj, i ledning av Anette Alsing, som meddelade den sorgliga förlusten via tv-bolaget Discovery.

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skrev familjen i det uttalade som skickades ut.

Adam Alsing har varit ett känt ansikte i svensk underhållning i flera decennier. Ett av de sista programmen han spelade in var ”Top Gear Sverige”.

Nu meddelar Kanal 5 och Discovery Networks att de inspelade avsnitten kommer att tillägnas Adam Alsing och sändas som en hyllning till den folkkära programledaren. Beslutet har fattats i samråd med familjen, enligt ett pressmeddelande.

Nya meddelandet om Adam Alsings program

– Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att ”Top Gear Sverige” ska sändas, för att minnas Adam. Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket, säger Discoverys innehållsdirektör Axel Eriksson i pressmeddelandet.

I den inspelade säsongen av ”Top Gear Sverige” leder Adam Alsing programmet tillsammans med Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 45, och Tony Rickardsson, 49.

Foto: TT