Familjeskälet – därför har Agnes Wold plötsligt fått panik

Agnes Wold – kvinnan med koll.
Agnes Wold är beundrad och lyssnad på av en hel nation. Men hur ser hennes vardagsliv ut?
Annons

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, har blivit en av Sveriges viktigaste informationskällor i hur man ska hantera coronaviruset.

Men själv har hon problem med att behålla kylan i det pressade läget. Anledningen stavas Lars Melchior, hennes livspartner sedan 1976.

Annons

Annons

Agnes Wold – så lever hon med man och barn

Agnes Wold – kvinnan med koll.
Agnes Wold – kvinnan med koll.

För Lars skull har Agnes inför strikta rutiner. Hon har förbjudit människor från att komma och besöka deras hem – till och med barnbarnen.

– Jag har ju en 77-årig man hemma och det är bokstavligen så att hans liv hänger i mina händer. Nu när det finns respiratorer kanske han kan klara sig om han blir sjuk, men redan i dag pratar man om att man ska sätta upp prioriteringslistor. Och är man 77 år, då är man långt ner på prioriteringslistan, säger Agnes till Dagens nyheter.

Annons

– Det är en total missuppfattning att jag är lugn. Jag förstår inte var det kommer ifrån. Det är väl undervisnings-modet man är inne i. Men jag tror inte någon är särskilt lugn inför den här epidemin, det tror jag inte.

Agnes Wold och hennes make Lars Melchior har tre barn tillsammans: Lydia, 40, Sigrid, 38, och Ivar, 34.

Agnes Wold om livet med sin make Lars Melchior

Deras äktenskap har alltså klarat sig genom fyra decennier. Agnes och Lars har en (i alla fall på pappret) enkel filosofi för hur man får kärleken att hålla.

– Jag är allergisk mot när folk kör med mig och min man är nog ännu mer allergisk mot det. Sedan är det jätteviktigt att båda har bra jobb och en bra ekonomi, genom forskning vet man att man absolut inte ska vara hemmafru och ta hand om allt. Vi har delat exakt lika på föräldraledigheten. Gör man inte det föds ju bitterhet och avundsjuka. Vi hade tre barn och det var svinjobbigt när de var små, men har man det likadant så går det an, har Agnes sagt i en intervju med Aftonbladet. 

Annons

Nu ska Agnes och Lars tillbringa påsk ensamma. Tråkigt – men sådant är läget.

– Det blir inget firande alls, vi kommer vara hemma och gå ut med hunden. Men vi bor bra och det finns underbara take away-ställen. Mat- och vinstandarden är inte det minsta ansatt. Annars hade det naturligtvis blivit lammstek och potatisgratäng med barn och barnbarn, men nu blir det inte så, säger Agnes.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Familjeskälet – därför har Agnes Wold plötsligt fått panik”

 1. Gunilla skriver: 8 april, 2020

  Jag tror inte Agnes har panik, tror att hon vet vad hon gör🤨


 2. Anders Lindberg skriver: 8 april, 2020

  Agnes Wold gör allt för att komma i ramljuset.
  Det gör hon genom att “säga tvärtom”. För några år sedan sade hon att det var helt onödigt att tvätta händerna och att använda handsprit.
  På det sättet blev hon tillräckligt känd för att komma med i “Min Sanning” i SVT2 där hon tog ordet av Anna Hedenmo hela tiden.


 3. ancibergfeldt skriver: 9 april, 2020

  Önskar dig en Glad Påsk!


 4. PernillaA skriver: 9 april, 2020

  Anders , det är även mitt intryck ; fick nog när hon satt hos Skavlan och sa att tom hon hade börjat tvätta händerna ;
  för att sedan vrida och vända på allt när han ställde mer konkreta frågor. Jag personligen känner ingen läkare eller någon inom vården som har panik ; de ser sakligt på situationen och agerar därefter


 5. Bror skriver: 10 april, 2020

  Varje katastrof föder sina hjältar och hjältinnor.
  Tsunamikatastrofen 2004 gav oss Lottie Knutson.
  Från ingenstans dök hon upp i tv-rutan. Inte bara en gång, utan två och tre och fyra gånger. Hon verkar campa i studion, konstaterade folk snart nog.
  Vem fan är det där, frågade Göran Persson i Rosenbad och klämde ännu en pirog.
  Hon jobbar visst i resebyråbranschen, blev svaret. Fritidsresor, tror jag.
  Aha, skrockade Persson. Sedan när blev två plus två fyra? Jo, sedan NU!
  Mig lurar dom inte! De där änglavingarna är allt bra svedda i kanterna! Det är alltså statskassan som ska stå för fiolerna och chartra plan och flyga hem strandsatta svenskar från Thailand! Det ska vi allt bli två om!
  Danielsson! Till tv-huset!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar