Här gifter Hans Kristian Rausing bort dottern Lucy

hans rausing gifter bort dottern lucy bröllop

Glädjen och sorgen. I helgen sa den okända Rausing-dottern Lucy ja till pojkvännen Constantin Kirwan-Taylor på den engelska landsbygden. Bara dagar efter hennes farfars, Hans Rausings, begravning.

De senaste veckorna har familjen Rausing, grundare av succén Tetra Pak, både upplevt glädje och bottenlös sorg. I helgen gifte sig Lucy Rausing, 24, dotter till miljardären Hans Kristian Rausing, med fotografen Constantin Kirwan-Taylor på den engelska landsbygden. Detta bara dagar efter hennes farfars, Hans Rausings, begravning.

Gifte sig på familjen Rausings ägor på den engelska landsbugden

Paret sa ja till varandra i St Mary’s Church, vid Hans Kristian Rausings 140-miljonersegendom nära Tetbury i engelska Gloucestershir. Hans Kristian själv överlämnade dottern till sin nya svärson – med en vit ros i bröstfickan och stolhet i blicken. Lucy strålade i skir spets och hela bröllopssällskapet lyste av hopp och framtidstro. Förhoppningsvis blir det här bröllopet början på ett nytt kapitel i familjens Rausing liv, som tidigare varit kantat av tragedier.

hans rausings dotter lucy bröllop

Hans Kristian Rausings dotter Lucy gifte sig i helgen med fotografen Constantin Kirwan-Taylo.

Brudens mamma Eva Rausings mystiska död

För sju år sedan avled Lucys mamma Eva Rausing av en överdos i familjens hem i den lyxiga stadsdelen Belgravia, London. Hon blev 48 år gammal. När Evas kropp hittades hade hon legat död i nästan två månader och Hans Kristian, som också missbrukade droger, åtalades för att inte ha låtit begrava sin hustru enligt de regler som gäller i Storbritannien.

eva och hans rausing

Bruden mamma Eva Rausing avled, under mystiska omständigheter, i London 2012.

Helgen sagobröllopet är därför den första, glädjefyllda, nyhet som rapporteras kring familjen Rausing på åratal.

Farfarn Hans Rausing fick inte uppleva bröllopet

Den 30 augusti somnade Hans Rausing, son till Tetra Paks grundare Ruben Rausing, in i sitt hem i Wadhurst, Storbritannien. Han blev 93 år gammal. Mellan åren 1950 till 1995 hade Hans Rausing en central roll som vd, styrelseordförande och ägare i familjeföretaget Tetra Pak och det var även under hans ledning som de blev världsledande inom förpackningsindustrin. Familjen kommenterade förlusten i ett pressmeddelande:

”Hans Rausing hade en oerhörd drivkraft och in i det sista ett engagemang för företagande och entreprenörskap både i Sverige och globalt. Det är vi stolta över, men främst kommer vi naturligtvis alltid ha med oss varma minnen av honom som kärleksfull far”.

I dödsannonsen, som publicerades i svenska tidningar i helgen, stod att läsa att begravningen skedde men den närmaste familjen. Några detaljer om ceremonin ville man inte dela med sig av. Istället önskade uppmuntrar de alla som vill hedra Hans Rausing att skänka pengar till Torekov, samhället i Skåne där de har sommarhus.

Hans Kristian är nu gift med den brittiska konstexperten, Julia Delves-Broughton. Han närvarade också vid bröllopet.

hans rausing med hustrun Julia Delves-Broughton

Hans Kristian Rausing med nya hustrun Julia Delves-Broughton.

Läs också vår stora kartläggning om familjen Rausing och mystiken bakom succén Tetra Pak

Foto: TT