Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här reagerar dottern Bianca – orden om Börje Salming blir för mycket: ”Dum fråga”

12 jun, 2023, 08:30 

Frågan om Börje Salming fick Bianca att reagera.

Annons

Hans uppoffrande spelstil gjorde honom till en hjälte och älskad av en hel hockeyvärld. Som allra första svensk blev Börje Salming invald i hockeyns Hall of Fame och efter karriären belönades han med en staty utanför Toronto Maple Leafs arena.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Den 24 november förra året dog han, 71 år gammal, efter en svår kamp mot ALS. Under sin sista tid i livet hyllades han världen över och uppmärksammades för det avtryck han satt under sin idrottskarriär.

Hans idrottsliga intresse har även förts vidare till dottern Bianca Salming, som precis inlett en karriär som höjdhoppare och satsar för fullt för att ta ta sig till friidrotts-VM i Budapest i augusti.

Annons
Börje Salming
I augusti förra året var Börje Salming på plats under friidrotts-VM i München för att heja fram Bianca Salming.

Börje Salmings stöd

Bianca har tidigare sysslat med sjukamp, men nu valt att gå vidare till enbart höjdhopp. Under karriären har hon haft sin familj på läktaren, och i augusti förra året syntes pappa Börje på läktaren.

I samband med EM i München hade han och andra familjemedlemmar klätt sig i blåa tröjor med texten ”Bianca Salming Fan Club”, något som betydde väldigt mycket för Bianca.

– Det är så kul! Jag visste inte att hela familjen skulle vara här, men nu är det både mamma, pappa, båda mina syskon och pappas bror. Det är jättekul, sa Bianca Salming till SVT Sport.

Annons

”En lite dum fråga”

När hon i helgen medverkade i Sollentunas GP hoppade hon också sitt årsbästa. Familjemedlemmar var återigen på plats för att stötta Bianca, som lyckades hoppa 1,88 meter och satte svenskt årsbästa.

Efteråt berättade hon att det kändes fint att ha familjen på plats, men under segerintervjun fick hon även frågan hur det kändes att inte längre ha sin pappa på plats – en fråga hon inte uppskattade.

– Jag tyckte det var en lite dum fråga, för det är klart det inte känns bra att han inte är där. Men jag hade många som jag älskar som är här, sa hon efteråt till Expressen.

Bianca Salming
Bianca Salming.

Foto: TT

Annons