Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Herman Lindqvist i bråk om hustrun Liliana

12 nov, 2019, 15:13 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
herman lindqvist liliana
Historikern och kungaexperten Herman Lindqvist är inte känd för att gå in i slagsmål, precis. Men när det finns ett yttre hot mot någon som han bryr sig mycket om är alla medel tillåtna.
Annons

Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist beskrivs ofta som lugnet själv. Men när han ser orättvisor är han inte rädd för att säga ifrån.

Igår, den 11 november, firade Polen nationaldag och Herman och hustrun Liliana (som bor i Warszawa) var ute och protesterade mot nazister och fascister som härjade i huvudstaden. Det gick vilt till och, vår annars så behärskade, Herman hamnade i slagsmål med några av meningsmotståndarna. 

Herman Lindqvist skyddade Liliana

Anledningen till att det hela slutade i ett handgripligt bråk för att fascisterna försökte släpa bort Liliana, berättar Herman.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och det fick naturligtvis inte ske. Så Herman förvarade sin hustru och slog dem med kameran. 

Paret är oskadda men också lite skärrade av den dramatik som plötsligt uppstod hemma i Warszawa.

Foto: TT

Annons