Jimmie Åkesson och Louise Erixon separerar – hon berättar själv

Jimmie Åkesson och Louise Erixon separerar.

Jimmie Åkesson och Louise Erixon har beslutat sig för att separera.Det berättar Louise Erixon på Facebook.

Jimmie Åkesson och Louise Erixon träffades första gången 2009. De inledde en kärleksrelation och har därefter vuxit ut till ett svensk politiks mest profilerade par. Han är partiledare för Sverigedemokraterna och hon är kommunalråd i Sölvesborg.

Nu har de valt att gå skilda vägar. Enligt Expressen var det Louise Erixon själv som avslöjade detta, via ett inlägg på Facebook.

”Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka”, skriver Louise Erixon på Facebook.

Jimmie Åkesson och Louise Erixon separerar

Jimmie Åkesson och Louise Erixon separerar.

Jimmie Åkesson och Louise Erixon separerar.

”Orsakerna till detta är många. Vi kommer att hantera intern samt eventuell extern kommunikation kring detta var för sig.”

Expressen har fått en bekräftelse även från Jimmie Åkessons läger. Den levereras av hans stabschef Mikael Eriksson.

”Det stämmer att Jimmie och Louise håller på att separera och självklart utgör alla såna här händelser en tuff period som par ibland tyvärr går igenom.

Jag hoppas att ni respekterar att detta är en väldigt privat angelägenhet, inte minst med hänsyn till parets gemensamma son. Därför har Jimmie Åkesson inga kommentarer”.