Kungen informerad om flygkraschen i Iran

kungaparet informerade om flygkraschen i iran

Tidigt under onsdagsmorgonen kom chockbeskedet. Ett ukrainskt Boeing 737-plan har kraschlandat och alla passagerare har omkommit. Kungafamiljen följer nyhetsrapporteringen för att få grepp om situationen.

Ett flygplan, med destination Kiev i Ukraina, störtade strax efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats Imam Khomeini-flygplatsen, tidigt under onsdagsmorgonen. 176 människor fanns ombord och ingen av dem överlevde kraschen.

I ett mail till TT bekräftar UD att ett antal svenskar har förolyckats i flygkraschen och enligt Aftonbladet handlar det om 17 stycken.

Förutom svenskarna ska bland annat 82 iranier, 63 kanadensare och 11 britter ha funnits ombord.

Utrikesminister Ann Linde skriver på Twitter att hon har mottagit den fruktansvärda nyheten med “stor sorg”.

”Svenskar fanns ombord och har förolyckats. Mina varmaste kondoleanser till de anhöriga. Det är en tragedi för de drabbade, deras familjer och vänner. UD:s krisorganisation är igångsatt”, skriver hon.

Kungaparet informerade om flygkraschen i Iran

Kungafamiljen har, även de, mottagit informationen om det störtade planet, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

– Kungafamiljen har fått information och läget. De håller följer nyhetsrapporteringen för att få grepp om vad som har hänt och hur många svenskar som är omkomna.

Foto: TT