Kungens oväntade besked – om palmemordet

kungen om palmemordet

Skotten på Sveavägen/Tunnelgatan, då statsminister Olof Palme miste livet, beskrivs ofta som ett nationellt trauma. Men nu på onsdag, 34 år senare, ska äntligen den tragiska gåtan få ett svar.

På onsdag, den 10 juni, kommer hela Sverige att hålla andan. Då kommer nämligen förklaringen till vad som egentligen hände den där februarinatten då statsminister Olof Palme mördades på öppen gata, år 1986.

– Jag är positiv till att kunna presentera vad som hänt kring mordet och vem som är ansvarig för det, säger chefsåklagare Krister Petersson som alltså bjuder in till presskonferens klockan 09.20, onsdagen den 10 juni.

Nya besked i Palmeutredningen

Under måndagen blev det även känt att regeringen redan har informerats vad åklagaren kommer att presentera i Palmeutredningen. Det avslöjade Aftonbladet.

Det 34 år gamla mordet på Sveavägen/Tunnelgatan beskrivs ofta som ett nationellt trauma och nu kan alltså den stora gåtan ha fått ett svar.

Vi vänder oss till hovet informationschef Margaretha Thorgren för att fråga om kungen också har informerats om det nya bevismaterialet i Palmeutredningen.

– Kungen har inte fått någon förhandsinformation. Men kommer självklart att följa Palmeutredningen när den offentliggörs.

Kommer kungen att göra ett uttalande i samband med presskonferensen imorgon, onsdag? 

– För närvarande ger kungen inget uttalande.

Foto: TT