Lotta Lundgren om Martina Haags skilsmässobok

lotta lundgren martina haag erik haag

Erik och Haag brukar resa tillbaka i tiden i sina program men i sin nya serie gör de istället en rapport från år 2050. Dessutom berör de ämnet som har varit en stor snackis de senaste året. Tringeldramat med Eriks exfru, författaren och skådespelaren Martina Haag.

Succéduon Erik Haag, 52, och Lotta Lundgren, 48, är aktuella med den nya SVT-serien Rapport från 2050. I programmet intervjuar de experter som berättar hur framtiden i Sverige kan tänkas se ut. De arbetar hemifrån, använder sig av eldrivna bilpoler och fikar med släktingar över Skype.

Erik Haag och Lotta Lundgren är partners, både i arbetslivet och på hemmaplan. Offentligt blev de en duo i samband med Historieätarna, som började sändas år 2012. Då var Erik gift med författaren Martina Haag, som han även har fyra barn tillsammans med, och när både Erik och Lotta skilde sig mellan säsongerna tog kärleksryktena mellan programledarduon fart.

Erik Haag och Lotta Lundgren rapporterar från 2050

I flera år var de väldigt hemlighetsfulla med relationen och de har fortfarande inte kommenterat kärleken rätt ut. Inte ens när de år 2017 ställde upp som julvärdar i SVT. Men i det senaste avsnittet av Rapport från 2050 berör det faktiskt ämnet. Åtminstone indirekt.

Efter skilsmässan mellan paret Haag släppte Martina en bok med namnet Det är något som inte stämmer. Den handlar om en skilsmässa och är både stark och ärlig i sitt tonfall. Dessutom innehåller den flera detaljer som direkt gjorde att recensenter drog paralleller till Eriks relation med kollegan Lotta Lundgren. Men några kommenterar om huruvida historien är hämtad ur egna upplevelser har Martina inte gett.

Exfrun Martina Haags uppmärksammade skilsmässobok

I det första avsnittet av Rapport från 2050 låtsas Erik och Lotta att de är ett par som ska till Skåne och som har blivit ihopmatchade med några andra som också ska dit och som de kan samåka med – för att värna om miljön.

Och de som åkande i bilen är Jenny och Niklas Strömstedt, som ju har programmet Tillsammans med Strömstedt i TV4. Scenen blir en rolig sketch som verkligen adresserar “elefanten i rummet”.

– Det är ju helt fantastiskt att ni sitter här för vi har ju verkligen velat ha mer er i vårt program. Jättelänge. Det är ju en fråga, som alla i hela Sverige vill veta, och det är ju; Hur träffades ni?, säger Jenny när Erik och Lotta kliver in i bilen.

strömstedt erik haag lotta lundgren

Lotta håller händerna för ansikten, för att illustrera att hon vill försvinna från konversationen.

– Vi vill ju bara komma till Österlen. På ett miljövänligt sätt, försöker Erik.

Men Jenny Strömstedt ger sig inte.

– Hur kändes det egentligen när den där boken kom ut, som din exfru hade skrivit?

– Det känns privat, svarar Lotta samtidigt som hon ger Erik desperata blickar.

Det hela avslutas med att de blir obekväma och ber att få hoppa av. Och många tittare studsade nog till över det allvarliga ämne som programledarduon valde att paketera in i en skämtsam bil-scen.

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT