Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magdalena Anderssons besked med maken Richard – efter 27 år som gifta

12 apr, 2024, 16:30 
Richard Friberg och Magdalena Andersson
Magdalena Andersson har bekräftat misstankarna kring äktenskapet med Richard Friberg.
Annons

Magdalena Andersson och Richard Friberg har varit gifta sedan 1997. De träffades på Handelshögskolan, där Richard numera är professor i nationalekonomi.

Men en politisk karriär på absolut högsta nivå kan tära på ett äktenskap. Vi minns när före detta statsministern Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt skilde sig, mitt under den förstnämndes ämbetsperiod.

Det bar gästerna på Nobel 2023!Brand logo
Det bar gästerna på Nobel 2023!

Magdalena Anderssons besked med maken Richard Friberg

Hur mår då Magdalenas relation med Richard? Nu har vi fått ett definitivt besked.

Richard Friberg och Magdalena Andersson
Vilket stiligt par!TT

I en ny intervju med Hemmets journal beskriver Magdalena sin make som "en snäll och omtänksam man". Hon erkänner att hon också gillar hans utseende.

Annons

"Han var ju snygg", var hennes första reaktion när de möttes på Handelshögskolan.

– Richard är min själsfrände och står för väldigt mycket trygghet i mitt liv. Och så har vi väldigt roligt tillsammans, säger Magdalena till Hemmets journal.

I en intervju med Svensk Dam har Magdalena berättat om hur samspelta hon och Richard är i vardagen.

– Det underlättar ju när båda helst vill hänga ute i naturen och prata ekonomisk politik. Vi är ”a match made in heaven”, sa Magdalena i intervjun i fråga.

Fina gesten vid Magdalena Anderssons bröllop

Magdalenas pappa Göran Andersson hade insjuknat i Alzheimers när hon och Richard skulle gifta sig, skriver Hemmets journal. S-ledaren var rädd att Göran skulle behöva utebli från bröllopet, på grund av sin sjukdom. Men då ställde Görans vårdpersonal upp och tog hand om honom under vigseln på en bygdegård utanför Uppsala.

Magdalena och Richard har två barn, en son och en dotter. I intervjun med Hemmets journal pratar hon lite om vilken sorts människor hon vill att de ska bli.

– Det är viktigt med starka värderingar om hur man ser på samhället och hur man är mot andra människor. Det är viktigt att vara en schysst kompis, säger hon.

Annons