Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mats Löfving har hittats död i sitt hem

22 feb, 2023, 22:07 UPPDATERAD 23 feb, 2023, 09:58
Mats Löfving
Stockholms regionpolischef Mats Löfving är död. – Det är oerhört tragiskt, säger rikspolischef Anders Thornberg.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Stockholms regionpolischef Mats Löfving har hittats död i sitt hem i Norrköping på onsdagskvällen, enligt polisen.

– Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

– Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund.

Mats Löfving blev 61 år gammal.

Linda Staaf och Mats Löfving hade privat relation

Löfving omplacerades i mitten på december förra året i samband med att dubbla utredningar gällande hans relation med dåvarande underrättelsechefen Linda Staaf inleddes, det skriver Aftonbladet.

Annons

Mats Löfving och Linda Staaf hade en privat relation när han utsedde Staaf till nationell underrättelsechef.

Hösten 2022 meddelade Åklagarmyndigheten att Särskilda åklagarkammaren inlett en förundersökning om misstänkt jäv och grovt tjänstefel med anledning av att Löfvings beslut om att Staaf skulle tilldelas tjänstevapen.

Samtidigt beslutade rikspolischef Anders Thornberg att en intern utredning skulle tillsättas och tilldelades utredaren Runar Viksten som skulle utreda Polismyndighetens agerande samt anklagelser och anmälningar mot Löfving.

Väntades ha arbetsrättsligt samtal

Resultatet av den interna utredningen offentliggjordes under onsdagen och kom fram till att Löfving inte gjort fel och inte var jävig när han anställde Linda Staaf, då hon hade rätt kompetens för tjänsten.

Utredarens slutsats var att Löfving borde omplaceras eller sluta på sin post och rikspolischef Anders Thornberg uppgav under onsdagen att han skulle ha arbetsrättsligt samtal med Löfving och därefter ta beslut.

Polisen har beslutat att inte att ge några ytterligare kommentarer i nuläget, det skriver tidningen vidare.

Mats Löfving
Mats Löfving blev 61 år gammal.

Foto: TT

Annons