Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melania Trump om framtiden med Donald Trump: "En skam"

11 jan, 2021, 11:41 
Melania Trump ryktas vara på väg att skilja sig från maken Donald Trump. Nu bryter hon tystnaden efter den stora skandalen.
Annons
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!Brand logo
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!

Melania Trump har hållit en låg profil medan hennes make, president Donald Trump, fördömts av en hel värld.

Under onsdagen bröt kaos ut i USA:s huvudstad Washington.Startskottet kom när USA:s vicepresident Mike Pence avslog Donald Trumps begäran att blockera kongressen gällande utnämnandet av Joe Biden som landets näste president. En grupp Trump-anhängare stormade Kapitolium och fullständig kalabalik utbröt. I skrivande stund har sammanlagt fem personer mist livet som en konsekvens av kuppförsöket.

Melania Trump uttalar sig – berättar om framtiden med Donald Trump

Melania Trump har ryktats vara på väg att lämna maken Donald Trump.

Efter stormningen talade Donald Trump till folket igen.

– Vi har ett val som stals ifrån oss. Alla vet att vi vann. Men ni måste gå hem nu. Vi måste få lugn och ro, säger Trump.

Annons

Men Melania har hållit tyst. Fram tills nu. Hon har släppt ett eget uttalande via Vita husets hemsida.

Där tar hon avstånd från attacken på Kapitolium, samtidigt som hon menar att hon blivit orättvist smutskastad.

– Jag är besviken och uppgiven kring det som hände förra veckan. Jag tycker att det är en skam att de här tragiska händelserna har omgärdats av oanständigt skvaller, obefogade personangrepp och falska, vilseledande anklagelser på mig, från människor som vill vara relevanta och som har en agenda. Nu handlar det bara om att hela vårt land och dess invånare. Det borde inte användas till egen vinning, säger Melania i uttalandet.

Melania Trump i ilsket utspel

Uttalandet bär rubriken "Vår väg framåt" och innehåller uppmaningar kring vad som ska ske i USA framöver.

– Jag vill vädja till folk att lägga våldet åt sidan, att aldrig göra antaganden baserade på människors hudfärg eller använda politiska meningsskiljaktigheter för att rättfärdiga aggressioner och elakhet. Vi måste lyssna på varandra, fokusera på det som vi har gemensamt och höja oss över det som delar oss, säger hon.

– Det har varit den största äran i mitt liv att få vara er First Lady. Jag vill tacka alla miljoner människor som stöttat mig och min make de senaste fyra åren och visat den otroliga styrkan i den amerikanska andan.

Mitt under skandalen har det ryktats om att makarna Trump är på väg isär.

– Melania räknar varje minut tills han är ute ur Vita huset och hon kan skilja sig, har Omarosa Manigault Newman, en tidigare medarbetare till Donald Trump, tidigare sagt till The Mirror.

Annons