Miljardären gripen av polis – efter fruns mystiska försvinnande

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i ett och ett halvt år.
Anne-Elisabeth Hagen försvann mystiskt från sitt hem. Nu har hennes man Tom Hagen blivit gripen av polis.
Annons

Det är ett kriminalfall som har förbryllat ett helt land. Den 31 oktober 2018 försvann Anne-Elisabeth Hagen, 69, från hemmet hon delade med miljardären Tom Hagen. Huset i fråga är en maffig villa i Lørenskogs kommun i sydöstra Norge.

Annons

Anne-Elisabeth Hagen försvunnen – nu har Tom Hagen gripits

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i ett och ett halvt år.
Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i ett och ett halvt år.
Annons

Sedan dess har den norska polisen slitit hårt med fallet. I oktober 2019 gick man plötsligt ut med att man hittat blod i paret Hagens hus. Då började man arbeta utifrån premissen att Anne-Elisabeth blivit mördad.

Nu har en chockerande vändning ägt rum i fallet. Enligt norska Verdens Gang har Tom Hagen blivit gripen av polis.

Enligt VG skedde polisinsatsen när Tom Hagen var på väg till arbetet. Deras villa har blivit avspärrad av polis och trafiken är stoppad i båda riktningar.

– Vi har i dag gripit Tom Hagen, misstänkt för dråp och medverkan till dråp på sin fru Anne-Elisabeth Hagen, säger poliskommissarien Ida Öystese.

Nu tänker polisen begära Tom Hagen häktad i fyra veckor. Under den tiden ska han förhöras ingående, samtidigt som polisen fortsätter sin utredning.

Annons

Misstänktes vara kidnappad

Det har tidigare rapporterats i norska medier att Hagen-familjen misstänkt att Anne-Elisabeth blivit kidnappad. I oktober berättade Svein Holden, Hagen-familjens advokat, att kontakt etablerats mellan de misstänkta kidnapparna och familjen.

– Motpartens förfrågan till oss den 8 juli har gett familjen ökat hopp om att Anne-Elisabeth Hagen ska kunna komma hem oskadd, sa Holden då.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Miljardären gripen av polis – efter fruns mystiska försvinnande”

 1. Bror skriver: 28 april, 2020

  Någon förvånad?


  1. Cecilia skriver: 28 april, 2020

   Nej, Bror, dessvärre inte.


  2. AstridA skriver: 28 april, 2020

   Nej! Absolut inte! I Norge har vi länge trodd att han var skuld i sin frus försvinnande. Polisen trodde säkert det samma, men dom hade inga bevis. Är man rik kan man fixa det mesta. En svår familjekonflikt måste ligga bak. En tragedi som man aldrig helt kan förstå.


  3. AstridA skriver: 28 april, 2020

   Tom Hagen mycket förvånad, sägs det. Och den lokala polisen var mycket förvånad när dom upptäckte att han inte var gripen för längesedan! Det trodde dom att han var! Hela saken är så stökig och flummig. Det har etterforskningen också varit. Presskonferenserna likadana. Inte mycket hittat och inget gjort. Bra att dom har fått hål på ”verkebyllen”. Nu kommer denna man att kosta norska staten många miljoner på ny. Han kommer inte att erkänna. Jag nästan hatar människor som han (och Breivik) i dessa koronatider. Andra människor i det stängda Norge har inte en krona till mat. Mördarna koster oss miljoner.


 2. AstridA skriver: 28 april, 2020

  Glömde att skriva att min sista kommentar var taget från Satirix. Alltså ingen sanning bara satir.


 3. Susanne Blomgren skriver: 29 april, 2020

  Har misstänkt från början att han var skyldig. Brukar ju oftast vara en närstående, så inte ett dugg förvånad.


 4. Kristine Oslo skriver: 30 april, 2020

  De tilhører ikke sosieteten! Ingen hadde hørt om denne familien før fruens mystiske forsvinning for et år siden. De var en helt vanlig familie med helt vanlig bakgrunn, som i løpet av ekteskapet ble meget rike. Samtidig var de fortsatt en helt vanlig og ukjent familie før forsvinningen.
  Men ingen ble forbauset da mannen ble arrestert. Historien om gisseltaking og krav om løsepenger i kryptovaluta stod ikke til troende. Det viste seg tidlig i etterforskningen at det ikke var noen som ville ha disse løsepengene, alt tydet på at det ikke fantes noen mottakere!


 5. Anne C skriver: 30 april, 2020

  Astrid A. Nordmenn har penger til mat, og vi har åpne butikker så vi fortsatt kan kjøpe oss mat. Barnehager er åpne, og skolene fra 1.-4.klasse.


  1. AstridA skriver: 1 maj, 2020

   Det er mye verre enn du tror i landet vårt nå. Kanskje ikke for deg og meg, men for mange andre. Media er dessverre ikke opptatt av dette. Som du ser er jeg norsk.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar