Miljardären gripen av polis – efter fruns mystiska försvinnande

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i ett och ett halvt år.

Anne-Elisabeth Hagen försvann mystiskt från sitt hem.Nu har hennes man Tom Hagen blivit gripen av polis.

Det är ett kriminalfall som har förbryllat ett helt land. Den 31 oktober 2018 försvann Anne-Elisabeth Hagen, 69, från hemmet hon delade med miljardären Tom Hagen. Huset i fråga är en maffig villa i Lørenskogs kommun i sydöstra Norge.

Anne-Elisabeth Hagen försvunnen – nu har Tom Hagen gripits

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i ett och ett halvt år.

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i ett och ett halvt år.

Sedan dess har den norska polisen slitit hårt med fallet. I oktober 2019 gick man plötsligt ut med att man hittat blod i paret Hagens hus. Då började man arbeta utifrån premissen att Anne-Elisabeth blivit mördad.

Nu har en chockerande vändning ägt rum i fallet. Enligt norska Verdens Gang har Tom Hagen blivit gripen av polis.

Enligt VG skedde polisinsatsen när Tom Hagen var på väg till arbetet. Deras villa har blivit avspärrad av polis och trafiken är stoppad i båda riktningar.

– Vi har i dag gripit Tom Hagen, misstänkt för dråp och medverkan till dråp på sin fru Anne-Elisabeth Hagen, säger poliskommissarien Ida Öystese.

Nu tänker polisen begära Tom Hagen häktad i fyra veckor. Under den tiden ska han förhöras ingående, samtidigt som polisen fortsätter sin utredning.

Misstänktes vara kidnappad

Det har tidigare rapporterats i norska medier att Hagen-familjen misstänkt att Anne-Elisabeth blivit kidnappad. I oktober berättade Svein Holden, Hagen-familjens advokat, att kontakt etablerats mellan de misstänkta kidnapparna och familjen.

– Motpartens förfrågan till oss den 8 juli har gett familjen ökat hopp om att Anne-Elisabeth Hagen ska kunna komma hem oskadd, sa Holden då.