Paolos advokat – här är hans bortglömda förflutna

Paolo har valt Thomas Martinson som sin advokat.

Paolo Roberto har anlitat advokat Thomas Martinson.En färgstark jurist – med några kontroverser i det förflutna.

Paolo Roberto greps i samband med en polisrazzia på en bordell i Stockholm och erkände brott utan omsvep. Både i polisförhör och i en tv-sänd intervju med TV4.

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit våld, och den här gången lyckades jag hittade det som jag tycker är det smutsigaste som finns, sa Paolo Roberto i den intervjun.

Paolo Roberto – här är hans advokat

Paolo har valt Thomas Martinson som sin advokat.

Paolo har valt Thomas Martinson som sin advokat.

Nu har Paolo anlitat en advokat inför den stundande rättegången. Det rör sig om ingen mindre än kändisadvokaten Thomas Martinson – som redan känner starkt för sin klients sak.

– Jag företräder honom. Vad gäller sexköpet har han ju redan erkänt så det är ju klart, vad gäller det andra, oaktsam våldtäkt, har han ju inte delgivits misstanke, men om han gör det kommer han förneka brott, säger Thomas till Dagens Juridik.

– Men det här drevet är omänskligt, det är exempellöst hur vuxna människor hakar på det här. Det gör mig ärligt talat förbannad.

Har försvarat gangsterledare

Thomas Martinson har en diger meritlista som advokat, och flera av hans fall har blivit medialt uppmärksammade. I början av 2000-talet försvarade Thomas den ökände brottslingen Milan Sevo, som pekats ut som en av Stockholms mäktigaste gangsterledare.

Thomas försvarade också Tommy Zethraeus, den så kallade Stureplansmördaren. Den rättegången kom i kölvattnet av ett av de mest fasansfulla dåden i Stockholms historia. Tommy Zethraeus började skjuta med automatvapen mitt på Östermalm och dödade fyra och skadade ett tjugotal personer.

Sonens bröllop besöktes av kungligheter

Thomas Martinson har också tydliga kopplingar till Stockholms-societeten. År 2009 gifte sig hans son med Katarina Lundberg, dotter till fastighetsmagnaten Fredrik Lundberg och väninna till kronprinsessan Victoria. Bröllopet ägde rum på lyxhotellet Zürserhof i Zürs i Österrike och hade dubbelt kungligt på gästlistan. Prinsessan Madeleine var där med sin dåvarande pojkvän Jonas Bergström, prins Carl-Philip likaså, med sin dåvarande flickvän Emma Pernald.

Thomas har en stil som sticker ut i den i övrigt ganska så tjänstemannagråa juridikvärlden. Så här beskrev Aftonbladet honom i en artikel från 2003.

“Han är omstridd och har ibland fått hård kritik för sitt sätt att agera, både i och utanför rättssalen, just på grund av vanan att umgås med sina klienter privat. Han har kallats ‘arrogant’ och ‘teatralisk’. Mafioso-looken, med det långa bakåtslickade håret, de färggranna slipsarna och den aggressiva och tuffa stilen i rättssalarna väcker känslor. Thomas Martinson är en ‘slugger’ – och trots kritiken vinner han också respekt, för sitt sätt att hantera sina mål”, skrev Aftonbladet.

Thomas Martinson bor i en lyxvåning

Thomas bor tillsammans med hustrun Elisabet i en paradvåning på Strandvägen, en av Stockholms lyxigaste adresser. Han har som sagt en vana av att umgås med sina klienter privat – och detta är inget han skäms för.

– Tycker jag att en person är trevlig så träffar jag honom privat, oavsett om polis, åklagare eller någon annan tycker att det är en klandervärd person eller vad någon tycker om mig. Men det betyder inte att jag sätter mina klienter hemma vid middagsbordet eller umgås familjevis, sa Thomas Martinson i en intervju i tidningen Slitz.