Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så levde Kamala Harris – innan kändisskapet

18 aug, 2020, 08:00 
Kamala Harris är den nya vicepresidentkandidaten för demokraterna i USA, men vem är hon egentligen?
Annons

Videon kunde inte hittas

Kamala Harris och Joe Bidens första framträdande tillsammans, i Wilmington, Delaware, Bidens hemstad.

Över en natt blev blev hon namnet på allas läppar, Kamala Harris, 55, demokraternas nya kandidat till vicepresidentposten. Det är en fascinerande kvinna, och efter att ha läst de här punkterna är det inte svårt att förstå varför John Biden valde just henne.

Hon representerar den amerikanska drömmen

Kamalas föräldrar är båda invandrade till USA, hennes pappa Donald J. Harris är från Jamaica och flyttade till de förenta staterna för att doktorera vid det prestigefulla universitetet Berkeley i Kalifornien. Hennes mamma Shyamala Gopalan är från Indien, och gjorde resan till USA av samma anledning. Hennes föräldrar träffades på universitetet.

Annons

Kamalas morfar arbetade under många år i den Indiska regeringens tjänst, och har i ett tal sagt att det är mycket tack vare honom hon är den hon är idag.

”Jag kommer ihåg de berättelser de brukade tala om och vilken passion de hade när de pratade om vikten av demokrati. När jag reflekterar över vilka öginblock i livet som påverkade den jag är idag som mest – jag var inte medveten om det vid den tiden – men mina promenader med min morfar i Besant Nagar har en enorm inverkan på den jag är idag”

Kamala fick uppmärksamhet i medierna redan runt primärvalet, här syns hon i Late Night med Stephen Colbert i november 2019.

Kamala är den första kvinnliga svarta och/eller indisk-amerikanska kandidaten till vicepresidentsposten, och den tredje kvinnan efter Geraldine Ferraro och Sarah Palin.

Kamala Harris och Joe Bidens första framträdande tillsammans, i Wilmington, Delaware, Bidens hemstad.
Annons