Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skådespelaren Rolf Skoglund död

28 jun, 2022, 14:05 
Rolf Skoglund

Rolf Skoglund blev 81 år gammal.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Skådespelaren Rolf Skoglund är död, uppger familjen för TT. Han var främst känd för rollen som Gösta i klassikern ”Vi hade i alla fall tur med vädret”.

Under karriären medverkade Rolf Skoglund i 35 filmer och var verksam på nationalscenen i 50 år. Han slog igenom på 60-talet och hann med en massa pjäser på Dramaten. I april berättade Rolf Skoglund för Aftonbladet att han drabbats av prostatacancer.

– Den är aggressiv enligt läkarna, men jag får ingen strålning och ingen operation. Jag vet inte varför. Jag får en spruta var tredje månad som håller det i schack, sa han då.

Fick inte besök på sjukhuset

Rolf Skoglund sa att han inte fick ta emot några besök när han låg inne på sjukhuset.

– Här är det besöksförbud, men jag har kontakt med min fru. Vi är separerade sedan tio år, men vi är fortfarande goda vänner. Och min son som är tjugofem år har gärna kontakt med mig. Men min nuvarande status är tragisk, sa han och berättade även hur han såg på framtiden:

– Jag har inte jobbat på länge, men jag fick tillbaka på skatten så jag klarar mig. Jag var med i Mer panik i tomteverkstan förra året, det var nog det senaste jag gjorde. Eventuella framtidsplaner får livet avgöra.

Rolf Skoglund blev 81 år gammal.

Dödsorsaken är okänd.

Annons