Sonen snäser ifrån – elaka orden om mamma Magdalena Andersson

Magdalena Andersson och Björn Friberg

Björn Friberg kände sig manad att ryta ifrån för sin mamma Magdalena Anderssons skull.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Magdalena Andersson är inne i sitt livs kanske mest hektiska period just nu. Igår fick hon först fira att hon blev Sveriges första kvinnliga statsminister innan hon tvingades avgå sju timmar senare på grund av politiska förvecklingar.

Idag fortsätter kaoset, och i stunder som dessa finner Magdalena ett viktigt stöd hos sin familj. Hon har inte bara maken Richard Friberg, utan också två barn, en son och en dotter. Och sonen Björn står redo att försvara sin mamma, det är ett som är säkert.

Han är också politiskt engagerad, även om han inte har samma offentliga roll som sin mamma. Han beskriver sig själv på Twitter som "antagligen definitionen av gråsosse, och lite av en flygnörd".

Magdalena Anderssons son till attack

Magdalena Andersson och Björn Friberg

Magdalena Anderssons son Björn blev irriterad.

Susanna Silfversköld, före detta ledarskribent som numera arbetar för Moderaterna, tog fram storsågen när Magdalena kom på tal.

"Magdalena Andersson har varit i Socialdemokraternas absoluta makttopp under 8 års tid. Allt hon lovat att göra nu, har hon haft möjlighet att driva igenom förut. Gå inte på hennes spinn", skriver Susanna.

Då kunde inte Björn hålla tyst, utan kände sig manad att komma till sin mammas försvar.

"Tänk om du, någon gång bara testade att inte dra de billigaste poängerna hela tiden. Typ som Anna Kinberg Batra gjorde och önska grattis. Man behöver inte hålla med om allt för att vara en trevlig person någon gång då och då", skriver Björn.

Magdalena Andersson om sina barn

I en intervju med Svensk Damtidning tryckte Magdalena på att hon har en väldigt utpräglad "kompisrelation" med sina barn.

– Familjen är en trygg och rolig plats. När jag var yngre förstod jag inte hur fantastiskt roligt det är att ha barn, men jag älskar verkligen att umgås med dem, att ha våra middagsdiskussioner, gå långa skogspromenader eller bara kolla på Rapport tillsammans, säger Magdalena i intervjun.

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet