Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stefan Löfvens beslut med hustrun Ulla efter 20 år som gifta – nu är det officiellt

08 sep, 2023, 19:00 
Ulla Löfven och Stefan Löfven

Stefan Löfven och Ulla har bestämt sig, visar officiella handlingar.

Annons

Stefan Löfven och hustrun Ulla började som kollegor. Ulla var gift med en annan man, men kärleken som uppstod till Stefan blev så stark att hon beslutade sig för skilsmässa.

Nu har i stället hon och Stefan varit gifta sedan 2003. Men de kommer att vara mer än makar framöver.

TV: Stefan Löfvens kärleksdrama med hustrun Ulla – erkänner efter alla årBrand logo
TV: Stefan Löfvens kärleksdrama med hustrun Ulla – erkänner efter alla år

Stefan Löfven och Ulla Löfven har bestämt sig

Stefan, som lämnade statsministerposten 2021, har tillsammans med Ulla startat Sorvage AB. Det är en ”konsultverksamhet inom föreläsningar, tal, affärs-, organisations- och verksamhetsutveckling samt äga och förvalta värdepapper och idka därmed förenlig verksamhet”, kan man läsa i verksamhetsbeskrivningen.

Företaget finns nu officiellt registrerat på sajten Bizzdo, vilket innebär att allt pappersarbete är inlämnat hos Bolagsverket. På Bizzdo kan man se att Stefan och Ulla beslutat sig för en tydlig uppdelning inom bolaget.

Stefan Löfven och Ulla Löfven
Här ser man uppdelningen inom bolaget.

Stefan är ende ledamot i styrelsen, medan Ulla får agera suppleant. Det innebär att hon tekniskt sett står utanför styrelsen, men att hon är ett slags förste reserv bakom Stefan.

Annons

Att Stefan och Ulla arbetar ihop efter den förstnämndes politiska karriär är ingen överraskning. De är ett väldigt sammansvetsat par med decenniers erfarenhet från politiken och näringslivet.

"Det kändes inte bra"

De är också vana vid att behöva tackla tuffa utmaningar tillsammans. De berättade Stefan och Ulla om när de gästade Jenny och Niklas Strömstedt i TV4-programmet Tillsammans med Strömstedt.

– Det kändes ju inte bra att vara den som tog initiativet till att en familj splittrades, det var tufft, berättar Stefan Löfven för Niklas Strömstedt i programmet.

Det var på en arbetslunch som Stefan till slut tog mod till sig och erkände för Ulla att han var tokförälskad.

– När han berättade vad han kände för mig så var min första känsla att ”jag orkar inte med att utsätta min familj för en sån här kris”, berättar Ulla Löfven.

– Det var jobbigt så klart. Jag kände mig som en väldigt dålig mamma. En mamma lämnar inte sina barn.

Annons