Steffo berättar om sin gymnasietid med Anders Tegnell: "Han var inget socialt geni"

Steffo och Anders Tegnell – en gång var de klasskamrater!

Anders Tegnell och Steffo Törnquist gick i samma gymnasieklass.Nu har Steffo avslöjat hur Anders var som ung!

Anders Tegnell och Steffo Törnquist. Spontant är det svårt att tänka sig två mer olika personer. Den ene är en lågmäld akademiker, statsepidemiolog och en trygg auktoritet i coronakrisen. Den andre är programledare för Nyhetsmorgon, mannen som fått förkroppsliga livsnjutarens livsstill för svenskarna.

Steffo berättar om sin tid med Anders Tegnell

Steffo och Anders Tegnell – en gång var de klasskamrater!

Steffo och Anders Tegnell – en gång var de klasskamrater!

Men sanningen är att de har en ganska så central faktor gemensam. Anders och Steffo gick nämligen i samma gymnasieklass på Katedralsskolan i Linköping för över fyrtio år sedan. Detta berättade Steffo om i just Nyhetsmorgon – och Svensk Dam ringde upp TV4-profilen för att få veta mer om hur Anders var på den tiden.

– Hans var liten och nördig och hade långt, stripigt hår, annars såg han ut ungefär som nu. Han var den klart mest begåvade när det gällde derivater och det periodiska systemet. Det är en smart jävel, säger Steffo.

– Han var inget socialt geni. Men han hängde gärna på när vi andra partajade och larvade. Han har en underfundig humor som kanske inte riktigt framgått i dessa tider.

Steffo avslöjar – så var Anders Tegnell som ung

Både Anders och Steffo var duktiga i skolan. Men det fanns avgörande skillnader mellan de två ynglingarna.

– Utanför skolan var jag mycket mer aktiv i det sociala livet på alla möjliga sätt. Men Anders var inte en plugghäst, han var så smart att han nästan inte behövde plugga. Vi var båda högpresterande, men jag skulle säga att jag bluffade mig fram, med min svada, säger Steffo.

– När vi träffades nu i Nyhetsmorgon sa jag det till honom: “Du är ju för fan begåvad på riktigt”. Då sa han: “Och du var världsmästare på att babbla redan då”. Det är tur att det är han som sitter på den där posten och inte jag.