SVT-profilens sexfråga till Anders Tegnell – som tittarna inte fick se

Anders Tegnell fick en oväntad fråga från Carolina Neurath.
Anders Tegnell gästade Morgonstudion i SVT. Då fick han en oväntad sexfråga från Carolina Neurath – som tittarna inte fick se.
Annons
Anders Tegnell förkroppsligar trovärdighet i många svenskars ögon. Som statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten har han blivit Sveriges ledande röst i samtalet om hur nationen ska tackla coronaviruset, covid-19.
Kanske var det därför något förvånande att Anders fick en fråga av sexuell karaktär när han gästade SVT-programmet Morgonstudion. Den var dock på corona-temat.

SVT-reporterns sexfråga till Anders Tegnell

Anders Tegnell fick en oväntad fråga från Carolina Neurath.
Anders Tegnell fick en oväntad fråga från Carolina Neurath.
Annons

Frågan ställdes inte i själva sändningen, utan sparades till programledaren Carolina Neuraths Instagram-konto. Carolina och hennes kollega vänder sig i det inspelade klippet till Anders med en fundering: hur ska man sköta sina sexuella kontakter i corona-tider?

Annons

Pelle: – I Danmark säger man att det är okej att ha sex, även om man är singel.

Carolina: – Hur ska man tänka?

Anders visar dock inga tecken på att ha blivit ställd av frågan. Han levererar ett sansat och eftertänksamt svar, som vanligt.

– I Frankrike har man ett koncept, att man har en bubbla. Människorna man brukar umgås med. Den gruppen kan man fortsätta umgås med. Problemet är om man börjar ha en massa olika kontakter utanför den, svarar han.

Carolina: – Inte så många olika sexuella relationer?

Annons

Anders: – Har man en så… jag tar ingen moralisk hänsyn, om man är gift eller inte gift, om den är fast eller inte fast. Men i grunden handlar det om att begränsa antalet kontakter.

Är gift med kronprinsessparets nära vän

Carolina Neurath är ett välbekant ansikte för Svensk Damtidnings läsare. Utöver sin framgångsrika tv-karriär är hon dessutom gift med Niclas Engsäll, som är en god vän till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Carolina och Niclas har två barn tillsammans.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “SVT-profilens sexfråga till Anders Tegnell – som tittarna inte fick se”

 1. Bror skriver: 8 maj, 2020

  Till de kungliga kontakterna på sitt CV, kan hon också foga en framgångsrik och väl dokumenterad karriär som modell knuten till herrtidningen Moore, liksom en minst lika framgångsrik karriär som ekonomijournalist och författare. Den nyligen sända tv-serien Fartblinda bygger på hennes roman med samma namn.


  1. josefin skriver: 9 maj, 2020

   Jag har inte sett TV serien men har läst hennes böcker – de är mycket bra och kan rekommenderas.


 2. charlotte skriver: 8 maj, 2020

  Ofin fråga!


  1. Anna skriver: 8 maj, 2020

   charlotte
   Frågan gällde inte Anders eget sexliv.


  2. AstridA skriver: 9 maj, 2020

   Det var en mycket relevant fråga. Inte alls ofin på något sätt.


  3. Ann-Margaret Nylén skriver: 9 maj, 2020

   Tycker att det var en mycket viktig fråga som borde varit med i sändningen och som enligt vad jag läste här besvarades korrekt. Som Anna skriver; det var ingen fråga som gällde Doktor Anders Tegnell privatliv.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar