Ulf Kristersson deltog i debatt – timmar efter mammans död!

08 jun, 2020, 11:08 
Ulf Kristersson är i sorg.
Ulf Kristersson fick beskedet att hans mamma gått bort.Timmar senare stod han i tv och debatterade.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 23?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 23?

Ulf Kristersson gick hårt mot regeringen i gårdagens partiledardebatt i SVT. Han menade att statsminister Stefan Löfven varit alldeles för passiv under coronakrisen och borde tagit fler initiativ när pandemin var i sin linda.

– Jag tycker att vi gång på gång sa till regeringen att de måste vara mer alerta, sa Ulf Kristersson i debatten.

Bakom orden bar Ulf på en tung sorg. Hans mamma hade nämligen gått bort lördag natt.

Ulf Kristersson i sorg – hans mamma är död

Ulf Kristersson är i sorg.
Ulf Kristersson är i sorg.

Ulf skrev själv om sorgen på Instagram.

“Min – och min syster Åsas och min bror Björns – tappra mamma Karin somnade in stilla igår. Hon bevisade nyligen att hon inte tänkte ge upp för det otäcka virus vi alla oroar oss för. Och när hon väl hade klarat den uppgiften så släppte hon taget”, skriver Ulf.

Annons

“Det var rätt mycket vår mamma faktiskt. Att kämpa i livet, att jobba hårt och anstränga sig var viktigt för henne, fostrad som hon var av en småländsk snickare och skånsk städerska. Att göra rätt för sig och alltid göra sitt bästa var långt mycket viktigare än att alltid lyckas.”

“Det var svårt”

I början av maj berättade Ulf själv att hans mamma Karin, bodde på ett äldreboende, smittats av viruset.

– Det var svårt naturligtvis. Det var inte helt oväntat. Alla har läst och förstått riskerna. Men det var tungt att inte ha träffat henne på en mycket lång tid, och när jag till slut får träffa henne är jag helt inplastad, sa Ulf till Expressen.

– Det som jag från början tyckte var tragiskt ur ett samhällsperspektiv – att vi fick in smittan på så många äldreboenden – ser jag nu med lite annat ljus. Min slutsats är densamma, det borde inte ha fått ske.

Annons