Ulla Löfvens tuffa kärleksbeslut för Stefan: “En familj splittras”

Stefan Löfven och Ulla har varit gifta sedan 2003.
Ulla Löfven har varit gift med Stefan Löfven i sjutton år. Men vem är egentligen den lågmälda kvinnan jämte statsministern?
Annons

Ulla Löfven är inte direkt en klassisk “presidentshustru” av den amerikanska skolan. Hon har inte valt samma väg som till exempel Melania Trump eller Michelle Obama och tagit plats jämte sin make i offentligheten. I stället håller hon en låg profil, syns med Stefan vid olika tillställningar – men tar väldigt sällan själv ton. Vem är då denna tillsynes ganska lågmälda kvinna?

Annons

Ulla Löfven, som är född 1951 och därmed är sex år äldre än sin make, är pensionär. Tidigare var hon politisk tjänsteman inom Socialdemokraterna och arbetade bland annat för förra partisekreteraren Carin Jämtin (S).

Annons

Ulla Löfven – så lever Stefan Löfven med sin fru

Stefan Löfven och Ulla har varit gifta sedan 2003.
Stefan Löfven och Ulla har varit gifta sedan 2003.

Hon träffade Stefan när hon var chefssekreterare på Hägglund & Söner.

– Jag hade en väldigt bra relation med den verkställande direktören på det företag där jag var anställd, och Ulla var hans sekreterare. Successivt lärde vi känna varandra. Det var en riktig vänskap, har Stefan sagt i en intervju med Sveriges Radio.

– Sen kände jag att det var mer än så. Det blev jag lite överraskad över, men det var så. Jag kom till en punkt där jag bestämde mig för att berätta det. Det fick bära eller brista. Och då gjorde jag det.

Annons

När Ulla Löfven träffade sin Stefan var hon redan gift och hade två barn. Innan hon och Stefan kunde gifta sig (vilket skedde i november 2003) krävdes ett tufft uppbrott.

– Det var en period där det inte var populärt och att vara den som var skyldig till det. Att en familj splittras på det sättet – för två barn och ungdomar är det inte lätt, har Stefan sagt till Sveriges Radio.

I en intervju med Svensk Dam har dock Ulla berättat att hon och Stefan lyckades få till en harmonisk lösning.

– Stefan har ett jättebra förhållande till mina barn och barnbarn och vi har ett bra förhållande till min före detta man, sa Ulla då, som också kom ihåg första gången hon träffade Stefan.

– Vi satt i ett öppet kontorslandskap och plötsligt kom det någon och gick in på chefens rum och rotade runt på skrivbordet. Jag studsade upp och undrade vem han var och vad han gjorde.

Annons

Ulla Löfven: “Brukar laga mat ihop”

Att vårda en relation med ett landsöverhuvud är inte lätt. Ulla har en betydligt mindre hektisk vardag än Stefan, nu när hon är pensionär. Men hon försöker ändå hålla sig sysselsatt.

– Jag kan resa med om sådana tillfällen dyker upp och jag kan ta ett större ansvar hemma, eftersom Stefan har ett väldigt fullt schema på dagarna och inte har så mycket tid över till tvätt, städning, strykning. Sånt som vi alltid har delat på förut, har Ulla själv sagt i en intervju med Aftonbladet. 

Ulla har ställt ett tydligt krav på Stefan. Fredagskvällarna måste vara fria från jobb. Då ska de umgås som par och bara finnas till för varandra.

– Vi brukar laga mat ihop, sitta och äta, dricka ett glas vin och prata och prata. Lyssna på lite musik kanske, inte så ofta tv. Men i och för sig, perioden när det är ”På spåret” då brukar vi vara med och sitta hemma och tävla och kanske se på ”Skavlan” efteråt, har Ulla berättat.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Ulla Löfvens tuffa kärleksbeslut för Stefan: “En familj splittras””

 1. Marianne skriver: 15 april, 2020

  Valt en annan väg än amerikanska presidenthustrur? I Sverige och övriga nordiska länder har vi i modern tid tack och lov aldrig haft någon tradition av att det ska vara ett heltidsjobb att vara statsministerhustru eller partiledarpartner. Kan faktiskt inte komma på ett enda exempel.


 2. Anita skriver: 15 april, 2020

  Ulla Löfvén är en trevlig och social person. Har träffat henne i ett privat sammanhang. Hennes make är dock lite mer tystlåten, nästan butter privat.


 3. ancibergfeldt skriver: 15 april, 2020

  Ulla jättefin i håret!

  Kan tänka mig att hon är både
  Trevlig och rolig .


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar