Besök Saxå Bruk med Carl Jan & Svensk Damtidning

Ciceron Carl Jan Granqvist välkomnar nu er läsare till sitt paradis på jorden, Saxå Bruk, beläget i hjärtat av Bergslagen! Under en helg äter vi gott och njuter av intressanta kulturupplevelser! Självklart är även vår chefredaktör Johan T Lindwall med under helgen!

Varmt välkomna till Saxå Bruk, beläget mittemellan Grythyttan och Filipstad, för en helg med gastronomiska upplevelser och trevlig samvaro tillsammans med Carl Jan och Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Vi inleder detta ljuvliga veckoslut i mitten av oktober med buffémiddag i Gårdskapellet och avslutar kvällen med ett kåseri om Saxå Bruks historia samt ett musikaliskt divertissemang som får fröjda själen.

På lördagen tar Carl Jan med oss till Måltidens Hus – Campus Grythyttan, där vi tar del av hovtraktör Tore Wretmans unika kokbokssamling och tittar in i Gastronomiska Teatern. Lunch serveras på Grythyttans Gästgivaregård. Därefter far vi till Alfreds Nobels hem, Björkborn, beläget utanför Karlskoga innan vi äter en middag med en touche av empire samt bjuder en exposé av glas och porslin från olika århundraden.

PROGRAM

Fredag den 11 oktober

15.00–18.00 Ankomst under eftermiddagen. Utdelning av de vackra gästrummen.

19.00–21.00 Buffémiddag i Gårdskapellet. Kaffe med tårta serveras i övre Rosa Salen, till ett musikaliskt divertissemang.

Lördag den 12 oktober

08.30–09.30 Frukost serveras i Gårdskapellet.

09.30 Avfärd med buss från Saxå Herrgård till Måltidens Hus, som ligger i Grythyttan, ca 15 minuters färd från Saxå Bruk.

10.00–12.00 Guidad tur i Måltidens Hus, som inrymmer Campus Grythyttan/Örebro universitet. Här finns kokboks- museet som bl.a. innehåller Tore Wretmans boksamling.

12.00–16.00 Gemensam lunch på Grythyttans Gästgivaregård. Sedan avfärd mot Björkborns Herrgård, Alfreds Nobels svenska hem, beläget utanför Karlskoga.

17.00–19.00 Egen tid. Vid vackert väder finns tillfälle för promenader i det poemiska landskapet där Saxå Golfbana omgärdar herrgårdsparken. Ernst Kirchsteiger har inrett spannmålsmagasinet i parken, för er som är nyfikna på resultatet från tv4-programmet med Ernst.

19.00 Samling med snittar i Herrgårdens övre Rosa Sal. Historisk måltid med en touche av empire, bestående av fyra rätter, serveras i matsalen.

Klädsel: Den här kvällen tar vi på oss finkläderna!

Söndag 13 oktober

08.00–10.00 Frukost serveras i Gårdskapellet.

10.00 Utcheckning.

I PRISET INGÅR

• Buffémiddag på ankomstdagen • Musikaliskt divertissemang

• Två övernattningar i dubbelrum • Två frukostar

• Bussresa Saxå Bruk–Grythyttan/ Björkborns Herrgård t/r

• Visning av Måltidens Hus • Lunch på Grythyttans Gästgiveri

• Visning av Björkborns Herrgård • Historisk 4-rättersmiddag

Drycker utöver Lokavatten och lättöl tillkommer. Vid allergier vänligen meddela detta vid bokningen.

PRIS

5 495 kr per person i dubbelrum (Enkelrumstillägg: 1500kr för två nätter)

SÅ BOKAR DU

Telefon 0590-240 85 eller [email protected]

För mer info: www.saxabruk.com

Först till kvarn gäller, antalet rum är begränsade till 20 st.