11 tips på hur du skyddar huden mot kylan

Temperaturskillnader mellan torr inomhusluft och utomhuskyla med regn, blåst och minusgrader - det frestar på huden. Men det finns bot, crémer som bildar en sköld mot kylan. Här är krämerna som skyddar din hy och ger lystern tillbaka i vintertid.
Sacred Nature Day Cream från Comfort Zone

Sacred Nature Day Cream från Comfort Zone

1. Naturligt alternativ

Sacred Nature Day Cream från Comfort Zone är en härlig dagkräm som skyddar mot vinterkylan. Med antioxidanter stärker den hudcellerna, innehåller en mix av sheasmör, apelsinvatten och buritiolja. Miljömärkningen med Eco Cert är ett plus. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Decléors Nourishing Cocoon Cream

Decléors Nourishing Cocoon Cream

2. Passar torr hy

Decléors Nourishing Cocoon Cream är en näringsrik dagkräm som trollar bort torr och fnasig hy. Cocktail med oljor från argan, avokado och solros skyddar mot ett kallt klimat utan att det känns fett i ansiktet. Stärker hudbarriären så att fukten stannar kvar. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Cover Recover från DP Dermaceuticals

Cover Recover från DP Dermaceuticals

3. Som efterbehandling

Cover Recover från DP Dermaceuticals är en vårdande, skyddande och reparerande lotion som passar när du behöver extra skydd efter laser eller kirurgiska ingrepp. Dämpar effektivt tecken på inflammation, rodnad och ger skön svalka. Med spf 30. Skyddslotion DP Dermaceuticals, 695 kr/20 ml. Finns hos hudterapeuter.

Nimue Multi Night Plus+

Nimue Multi Night Plus+

4. Nattarbetare

Nimue Multi Night Plus+ håller skyddsbarriären på topp så att fuktförlusten blir minimal när du sover. Jobbar för att huden ska bli fylligt återfuktad och att torrhetsrynkor ska försvinna. Nattcréme Nimue, 758 kr/50 ml. www.nimue.se

Dermalogica Super Rich Repair

Dermalogica Super Rich Repair

5. Jobbar dygnet runt

Dermalogica Super Rich Repair är ett kraftpaket om man känner sig lite torr och sliten när kylan kommer. Passar mogen hy perfekt och blir som en sköld i kylan. Stimulerar, återuppbygger och gör huden mer elastisk. Créme Dermalogica, 930 kr. Köp här! (länk till Awin.com)

Clarins UV Plus Day Screen High

Clarins UV Plus Day Screen High

6. Läggs allra ytterst

Clarins UV Plus Day Screen High läggs utanpå dagkrämen för att skydda mot UV-strålar, föroreningar och fria radikaler. Med svartvinbär som lugnar irriterad hy. Spf 50. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Babor dagcréme Skin Protect Cream

Babor dagcréme Skin Protect Cream

7. På vinterpromenaden

Babor dagcréme Skin Protect Cream skyddar dig mot kyla, torr luft och hård vind. Innehåller reparerande D-vitamin och algextrakt, kliande rodnad försvinner i ett nafs. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Eminencés Rosehip & Lemongrass Repair Balm

Eminencés Rosehip & Lemongrass Repair Balm

8. Citrondoftande boost

Ett dunderbalm som reparerar skador är Eminencés Rosehip & Lemongrass Repair Balm. Känslig och torr hy får rodnad dämpad, maxat med näring och cellförnyelse – en riktigt. Gnugga i handflatorna och klappa lätt på huden. Balm Eminencé, 895 kr/30 ml. www.grönskönhet.se

Elemis Daily Defence Shield

Elemis Daily Defence Shield

9. Ljussköld

Elemis Daily Defence Shield kompletterar dagcréme. Den tunna lotionen ligger som ett skydd mot föroreningar, dator- och UV-strålning. Spf 30. Kokos och jojobaolja gör huden mjuk och len. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Dr Dennis Gross Perfect Skin Set & Refresh Mist

Dr Dennis Gross Perfect Skin Set & Refresh Mist

10. Perfekt vid datorn

Med ett lätt tryck återfuktar och skyddar Dr Dennis Gross Perfect Skin Set & Refresh Mist snabbt din hy. Sprayen ser även till att makeupen sitter där den ska. En cocktail av C-vitamin, antioxidanter och hyaluronsyra. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

 Shiseido Ultimune Infusing Eye Concentrate

11. Blidkar blicken

Ett koncentrat som boostar den tunna huden runt ögat är Shiseido Ultimune Infusing Eye Concentrate. Det kickar i gång hudens immunförsvar så att varken fria radikaler, föroreningar eller rynkor får fäste. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

 

HUSTIPS I VINTERTID!

  • Rengör milt och försiktigt på vintern.
  • Är du torr, glöm inte att dricka vatten.
  • Glöm inte solskydd – även om det är vinter kan solen skina och snön reflektera ljuset.

Foto: Shutterstock