Camilla Thulin: "Otroligt stolt över att kronprinsessan bär mina plagg"

Läs designerns egna ord om samarbetet.

Kronprinsessan Victoria är ju som bekant ett stort fan av svenska designers. Hon värnar om hållbart mode och ser alltid till att återanvända sina favoriter, om och om igen. Camilla Thulin är en svensk designer som ligger Victoria lite extra varmt om hjärtat. Hon har burit hennes plagg i flera år – både till vardags och till fest. 40-årsfirandet i somras är ett exempel på ett lite högtidligare tillfälle. Den ljusblå klänningen från Solliden hade Camilla specialsytt åt kronprinsessan och den svarta blusen, med små nallebjörnar, som Victoria bar under sin vandring i Östergötland är ett exempel på ett mer vardagligt plagg.

– Vi är otroligt glada och stolta över att en av landets mest ikoniska kvinnor väljer att bära våra plagg. Det är härligt att hennes skickliga stylist Tina Törnquist vågar välja härliga färger och roliga mönster, säger Camilla till Svensk Damtidning.

Hon fortsätter:

– Kronprinsessan bär upp våra plagg på ett kvinnligt, vuxet och stolt sätt. Det betyder extremt mycket att våra plagg syns på en kvinna, som jobbar så hårt för så många bra saker. Hon är en otroligt fin förebild. Vi står ju för ett vuxen kvinnligt uttryck, vilket känns viktigt i den påivrade infantiliseringen. De olika kombinationerna kan inspirera andra kvinnor att våga välja den kvinnliga looken framför den rådande ungdomshysterin.

När Victoria firade sin 40-årsdag på Solliden bar hon en specialdesignad klänning av Camilla Thulin.

Den svarta blusen, med små nallebjörnar, kommer också från den svenska designern.

Foto: IBL