Steffos ilska i Nyhetsmorgon – ryter ifrån ordentligt

Steffos ilska i Nyhetsmorgon – ryter ifrån ordentligt

Steffo Törnquist ryter ifrån ordentligt – mitt under sändningen.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

Steffo Törnqvist är en man som inte hymlar med att han gillar att njuta av det goda i livet, något han ofta demonstrerar i Nyhetsmorgon där det ofta lagas mat och ibland provas drycker.

Under fredagens sändning var temat klimatsmart matlagning och kocken Dante Zia på plats och skulle demonstrera hur man kan göra vissa rätter mer klimatsmart. Det innebär ofta att byta ut kött mot ett vegetariskt alternativ och det var precis vad han gjorde.

Med en variant på klassiska husmanskosträtten ”köttbullar med potatismos” hoppades han på att imponera på programledarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

Men Steffo bjöd på motstånd. Han ifrågasatte om det går att kalla något för ”köttbullar” när det inte innehåller något kött.

– Kan man verkligen kalla det för köttbullar om det inte innehåller kött? säger Steffo.

Det leder till en diskussion i studion om vad som är för långt ifrån originalreceptet och inte när det kommer till klassiska maträtter och när man måste kalla det något annat.

– Var det inte en stor diskussion i EU-parlamentet om det här, påpekar Dante till de andra i studion medan han ska färdigställa sin maträtt men blir avbruten.

– Häll på nu så vi hinner göra det här, säger Steffo.

När maten väl serveras är Steffo ändå nöjd i slutändan.

– Det är väldigt gott, men om man tänker bort ordet köttbullar. Har man det ordet i skallen och tror att det är det man ska få så är det ju något annat.

– Det blir ju gott såklart, man måste bara käfta lite, säger Steffo skämtsamt.