Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Annika Jankell och Alexandra Pascalidou, ni är Veckans Vimlare!

26 maj, 2019, 15:00 
AvMaria Roswall
annika jankel Alexandra Pascalidou veckans vimlare
Den här veckan har vi äran att utse två väninnor till Veckans Vimlare! Annika Jankell och Alexandra Pascalidou – två färgstarka profiler som alltid strålar på röda mattan.
Annons

Grattis Annika och Alexandra, ni är Veckans Vimlare!

– Otroligt härligt, stort tack!

Annika Jankell och Alexandra Pascalidou på Unicef:s och TV4:s insamlingsgala för barn, Världens viktigaste kväll – och roligaste, på Cirkus i Stockholm.
Annika Jankell och Alexandra Pascalidou på Unicef:s och TV4:s insamlingsgala för barn, Världens viktigaste kväll – och roligaste, på Cirkus i Stockholm.

Berätta om er vänskap.

– Jag blev blixtförälskad i den här greksvenska gudinnan när jag gjorde en omslagsintervju med en höggravid Alexandra i tidningen Gravid. Sedan dess har våra vägar korsats i ett helt naturligt flöde.

– När Annika intervjuade mig höggravid och sårbar minns jag att det kändes så lätt och lustfyllt och gav mersmak. Sedan dess har en stark och förtrolig vänskap vuxit fram, jag vill prata med Annika dygnet runt!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Snyggt med färg på er båda två!

– Jag satsar ofta på återvinning nuförtiden, då man vill bidra till en hållbar planet. Detta är en Oscar de la Renta från Melodifestivalen 2005, säger Annika.

Annons

– Jag älskar färger och helst väljer jag färg efter humör och den här dagen hade jag sol i sinnet, kände mig som en liten påskkyckling!

Annika du spetsar till det med rosa klackar!

– Japp, ville förstärka de rosa blommorna i klänningen.

Och Alexandra du matchar perfekt väskan med klänningen i vårens trendfärg gult.

– Jag blev så glad när jag såg att gult kommer tillbaka, men i sanningens namn är jag inte särskilt trendkänslig, jag har alltid burit starka klara färger och gärna gult. Det var en slump att jag hittade den här gula väskan från Day by Mikkelsen. Älskar gult!

Hur väl tänker ni igenom ert klädval när ni ska gå på premiär?

– Det växlar beroende på sammanhang. Ibland är det väldigt genomtänkt, ibland rafsar jag fram något i sista sekund, berättar Annika och Alexandra fyller i:

– Jag går mycket på dagsform, instinkt och känsla. Livet är för kort för att låta de vackraste plaggen hänga hemma, varenda fest kan vara den sista!

Annons

Har ni någon stilförebild?

– Många är alltid snygga men fega! Jag tycker det är kul med de som inte är ”modeängsliga” och kör sin egen stil. Alexandra är en stilförebild för hon tar ut svängarna både i färg och i form.

– Jag älskar att Annika kan komma till en fest klädd som en älva, en prinsessa eller i en androgyn kostym. Andra stilikoner är Jackie O, Audrey Hepburn, Lady Gaga och kronprinsessan.

Är det stor skillnad på fest-Annika/Alexandra och vardags-Annika/Alexandra?

– Om du frågar mig, Annika, så egentligen inte. Jag kan komma både nedklämd och uppklädd till vardags. Den stora skillnaden är vad jag har på fötterna där jag föredrar sneakers framför högklackat till vardags.

– Till vardags går jag, Alexandra, i träningsoverall. Det är min uniform när jag är hemma och skriver eller är ledig.

Har ni ett drömplagg, eller accessoar som gärna får flytta in i er garderob?

– Jag drömmer fortfarande mardrömmar för att jag var tvungen att slänga en äkta Chaneldräkt, på grund av vattenskada hemma, som jag ärvt av min mormor, berättar Annika.

– Jag kommer från en fattig flyktingfamilj och drömmer om att få lämna efter mig några tidlösa plagg som mina barnabarn kan gå i.

Sista frågan nu, festkväll eller hemmamys?

– Jag älskar båda två lika mycket! Vad vore livet utan konstraster, skrattar Annika och Alexandra håller med.

– Båda två så klart men måste jag välja väljer jag fest!

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons