Veckans Vimlare Marianne Scheja: Modellyrket har lärt mig respekt

22 nov, 2019, 05:55 
AvMaria Roswall
Veckans snyggaste vimlare Marianne Scheja piffar med guldsjal, paljettlinnen och spets när det vankas fest och DJ-dottern Rebecca lånar gärna mammas gamla 80-tals outfits.
Annons

Grattis Marianne du är, som alltid, verkligen smashing i vimlet! Berätta om din outfit!

Smashing i svart med guldknappar från Ida Sjöstedt. Här på International Womens Club, IWC:s, modelunch på Operaterrassen.
Smashing i svart med guldknappar från Ida Sjöstedt. Här på International Womens Club, IWC:s,
modelunch på Operaterrassen.

– Tack, vilken fin komplimang! Här har jag svarta skinnbrallor, knähöga stövlar och tröja och kappa från Maruschka de Margò av Ida Sjöstedt.

Du har arbetat som modell i många år, vad är den bästa erfarenhet det gett dig?

– Respekt och scenvana. Att ingenting är enkelt, att alla yrken kräver professionalism. Det har gjort mig rik inuti av alla erfarenheter och fina vänner som består.

Hur lång tid lägger du på din outfit innan du ska gå på galej?

Recept.se Nyhetsbrev

– Inte lång tid alls, går helst i mina bekvämaste favoriter men kombinerar gärna det med något annorlunda och mer festligt.

Jag ska på galej, helt oinspirerad och hittar inget i garderoben – bästa tipset för att få en snabb glam-outfit?

Annons

– En guldsjal, ett linne i paljett eller spets och coola boots eller skor höjer festkänslan direkt!

Du är för många skådis men du arbetar idag mestadels som terapeut inom familjeterapi och beteendeterapi, hur kommer det sig?

– Jag har två kall i livet, att hjälpa och att berätta. Med psykoterapi/KBT hjälper jag och som skådespelare och manusförfattare berättar jag. Jag hjälper också andra att berätta och berättar om att hjälpa varandra.

Du är mamma till färgstarka Rebecca i dj-duon Rebecca & Fiona, är det du som har inspirerat henne till hennes härliga, personliga stil?

– Oj, det får jag fråga henne! Hon har nog inspirerats av många andra och är ju konstnärlig och färgstark på alla sätt. Framför allt är hon väldigt omtänksam, smart och rolig! Hon gör just nu en låt med min son Leonard i Nause, som har samma personliga egenskaper men är mer diskret.

Lånar ni kläder av varandra?

– Vi är olika storlek men hon har fått mina coolaste 80- och 90-talskläder. Min gamla skinnpaj från New York följer ofta med på Rebecca & Fiona-turné.

Annons

Du ska på minisemester till New York över helgen, vilka tre plagg följer med?

– Svarta boots, skinnbrallor och en läcker blus.

Dotter Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick Tidningen Café utser Sveriges bäst klädda man på Café Opera.
Dotter Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick i vimlet på Café Opera i maj då Tidningen Café utsåg Sveriges bäst klädda man.

Foto: TT

Annons