Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Återupplev de bästa kungliga bröllopstalen!

07 maj, 2018, 13:22 
AvAmanda Lundin
I stundande bröllopstider minns vi tillbaka till de fantastiska bröllopstalen som vi fått bevittna under åren. Kommer ni ihåg prins Carl Philips vackra tal till prinsessan Sofia? Eller prins Daniels hyllade bröllopstal till kronprinsessan Victoria där vi nog var många som fällde någon tår. Upplev dem igen, se och njut!
Annons

Snart får prins Harry sin Meghan Markle när de gifter sig i St George’s Chapel i Windsor Castle den 19 maj. Det blir startskottet för årets kungliga bröllop, då vi även kommer att se Charlotte Casiraghi säga “ja” till filmproducenten Dimitri Rassam och i höst se prinsessan Eugenie gifta sig med sin kärlek Jack Brooksbank.

Förutom de vackra bröllopsklänningarna är de fantastiska bröllopstalen en av sakerna som vi minns mest från de gångna kungliga bröllopen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var nog inte ett öga torrt när prins Daniel höll ett tal för sin nyblivna hustru när han gift sig med kronprinsessan Victoria 2010.

Kronprinsessan Victoria under bröllopet med prins Daniel under 2010.
Kronprinsessan Victoria under bröllopet med prins Daniel under 2010.

Han passade på att hylla sina föräldrar och sina nya svärföräldrar, men framförallt var det Victoria som hyllades. Han berättade bland annat om den fina överraskning som han fått av kronprinsessan när hon åkt till Kina för en månads arbete.

Annons

– Hon stannade uppe hela natten och skrev. På morgonen efter hon åkt hittade jag en låda. I lådan hittade jag 30 vackra brev, tillägnade mig, en för varje dag som hon skulle vara borta. Den här romantiska gesten är typiskt dig Victoria. Det säger allt om vilken underbar människa du är, säger prinsen.

Han avslutar sitt tal med att se på Victoria djupt in i ögonen:

– Älskade Victoria, jag är så stolt över det vi har tillsammans. Jag är så lycklig att nu få vara din man. Jag kommer göra allt som jag någonsin kan för att du ska förbli så lycklig som du är idag. Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så!

Se hela prins Daniels hyllade tal här nedan:

Under samma bröllopsmiddag höll prins Daniels far, Olle Westling, ett tal där han belyste värmen och kärleken mellan sin son och kronprinsessan.

Annons

– Att ni träffats och fattat tycke för varandra betraktar många som en saga. Ja, kanske är det en saga men jag tror inte att det är en tillfällighet att det inträffar just i Sverige, där konungen tagit ett valspråk som lyder “för Sverige i tiden”, säger Olle.

– Som föräldrar till dig Daniel vet vi att du i Victoria kommer att få en kärleksfull, varm och godhjärtad hustru. Jag avstår från andra råd för hur man håller kärleken vid liv, ni har redan bevisat att ni vet hur man gör. Samspelet mellan er är exceptionellt. Ingen som möter er kan undgå att märka den starka kärlek och innerliga respekt ni hyser för varandra. Era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen.

Se hela talet här!

Senast vi bevittnade ett kungligt bröllop var den 13 juni 2015 i Slottskyrkan, då prins Carl Philip fick sin prinsessa, prinsessan Sofia. Då hörde vi prins Carl Philip hålla tal.

Annons

– Ibland kommer varje människa till ett avgörande val. Ett val som avgör hela ens framtid, som handlar om vem man är och framförallt vem man vill vara. Och ofta kräver det mod. Mod att inte välja den lätta vägen, för att den är lätt. Utan mod för att stanna på den svåra vägen, just för den är rätt. Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen. Den valde ju oss. Varje gång vi försökte välja bort den så förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Tillsist, tillsist Sofia, så valde vi rätt. Ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia under deras bröllop.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia under deras bröllop.

– Älskade Sofia, idag börjar ett nytt skede i mitt liv, i ditt liv, i vårt liv. Jag vet inte vad som väntar oss i framtiden, men jag vet att med din kärlek gör att jag kan ta an vilken utmaning som helst.

– Kärlek övervinner allt. Sofia, du är bäst! Jag älskar dig!

Se hela det fantastiska talet här.

Foto: IBL

Annons