Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kronprinsessan Victoria på invigningen av restaurang ReTaste – se filmen & bilderna!

08 maj, 2018, 09:29 
Margareta
Kronprinsessan Victoria var på invigningen av restaurang ReTaste
Kronprinsessan Victoria ägnade kvällen under gårdagen åt att äta mat som egentligen skulle ha slängts. Allt för att öka kunskapen om matsvinn och hur vi skulle kunna minska det.
Annons

Kocken Paul Svensson är en kämpe för att minska matsvinn, och i denna anda har han startat en pop up-restaurangen ReTaste, där råvaror som är på väg att bli dåliga från livsmedelsbutiker tas tillvara och förvandlas till lyxiga mat- och dryckesupplevelser.

Och till invigningsmiddagen var kronprinsessan inbjuden, redo att äta maten som egentligen skulle ha hamnat i soporna. Under middagen diskuterade även gästera hur man kan påverka synen på råvaror så att matsvinnet ska minska.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria på restaurangen Retaste med kock Paul Svensson.
Kronprinsessan Victoria på restaurangen Retaste med kock Paul Svensson.

Förutom kronprinsessan Victoria fanns flera namnkunniga personer på plats. Bland andra Per Bolund, finansmarknads-, konsument- och biträdande finansminister, Gustav Stenbeck, hållbarhetsexpert och VD på Mestro, Magnus Johansson, VD på Coop Sverige samt programledare Lotta Lundgren.

Annons
Lite av den mat de åt.
Lite av den mat de åt.

Sugen på att testa maten kronprinsessan åt? ReTaste kommer vara öppen för bokningar två kvällar i veckan från den 2 maj till 31 oktober.

Se filmen här nere när kronprinsessan Victoria anländer till restaurang ReTaste!

Videon kunde inte hittas

Foto Stella pictures

Annons