Kronprinsessan Victoria ägnade kvällen under gårdagen åt att äta mat som egentligen skulle ha slängts. Allt för att öka kunskapen om matsvinn och hur vi skulle kunna minska det.
Kocken Paul Svensson är en kämpe för att minska matsvinn, och i denna anda har han startat en pop up-restaurangen ReTaste, där råvaror som är på väg att bli dåliga från livsmedelsbutiker tas tillvara och förvandlas till lyxiga mat- och dryckesupplevelser.
Och till invigningsmiddagen var kronprinsessan inbjuden, redo att äta maten som egentligen skulle ha hamnat i soporna. Under middagen diskuterade även gästera hur man kan påverka synen på råvaror så att matsvinnet ska minska.
Kronprinsessan Victoria på restaurangen Retaste med kock Paul Svensson.
Förutom kronprinsessan Victoria fanns flera namnkunniga personer på plats. Bland andra Per Bolund, finansmarknads-, konsument- och biträdande finansminister, Gustav Stenbeck, hållbarhetsexpert och VD på Mestro, Magnus Johansson, VD på Coop Sverige samt programledare Lotta Lundgren.