Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Se kungafamiljens fina hälsning till Stephen Hawking

14 mar, 2018, 11:51 
Agneta Nisbeth
Vetenskapsmannen Stephen Hawking har gått bort. Han blev 76 år gammal.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick ett möte med den världsberömde vetenskapsmannen Stephen Hawking för några år sedan, så även vår kung som tog emot honom på slottet 2015. I dag fick vi reda på att Hawking gått ur tiden, han blev 76 år gammal. Hovet hedrar nu den bortgångne vetenskapsmannen med några fina bilder på sitt Instagram. De skriver:

“Den världskände vetenskapsmannen Stephen Hawking har gått bort. I augusti 2015 besökte han Kungliga slottet i Stockholm. I Bernadottebiblioteket träffades Kungen och professor Hawking i ett uppskattat möte. Kronprinsessan och prins Daniel reste därefter i oktober år 2016 till Cambridge för att besöka professor Hawking.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Stiftelsen Generation Pep, som grundats av kronprinsessparet, samarbetade med Stephen Hawking i en kampanj som belyste problemen med fysisk inaktivitet, en fråga som låg professorn varmt om hjärtat då han själv under många år varit ofrivilligt stillasittande till följd av sjukdomen ALS.”

Annons

Med anledning av professor Stephen Hawkings bortgång har nu också kronprinsessan Victoria och prins Daniel gjort följande uttalande som står att läsa på hovets hemsida.

-Vi har tagit emot beskedet om professor Stephen Hawkings bortgång. Han var en omtyckt och respekterad vetenskapsman som gjorde stora insatser för att sprida kunskap om och väcka intresse för naturvetenskaplig forskning. Vi känner tacksamhet över att vi fick tillfälle att möta Stephen Hawking i Cambridge år 2016.

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna: 

Se Stephen Hawkings liv i bilder:

Videon kunde inte hittas

Foto: Kungahuset.se och Generation Pep

Annons